Felrobbant töltőn lévő mobilja – Meghalt a 14 éves lány

- Hirdetés -

A kazahsztáni lány párnájára tette a mobilt, ami túlmelegedett, ez okozta hirtelen halálát.

A tragédia a Bastobe nevű településen történt az éjszaka folyamán.

Alua Asetkyzy Abzalbek zenét hallgatott mobiltelefonján, amit aztán töltőre dugott és a párnájára helyezett, nem messze a fejétől, majd elaludt.

- Hirdetés -

A lányt saját szobájában családja találta holtan. Azonnal mentőt hívtak, de már nem tudtak rajta segíteni. A helyszíni szakértők és a rendőrök szerint a kamaszlány telefonja az egész éjszaka folyamán töltőn volt. Az akkumulátor hajnalban robbanhatott fel miután túlmelegedett. A tinédzser súlyos fejsérüléseket szenvedett, a robbanás következtében azonnal életét vesztette.

Nem ez volt az első ilyen eset, amely fiatalok halálát követelte.

Egy évvel ezelőtt Malajziában egy fiatal fiú fülébe dugta a fülhallgatóját, amely a telefonhoz volt csatlakoztatva, azt pedig töltőre tette. A tinédzser áramütést szenvedett, a reggelt pedig már nem élte meg.

- Hirdetés -

A hasonló tragédiák elkerülése érdekében a szakértők azt javasolják, hogy semmiképp se töltsük éjszaka a mobilunkat, ugyanis ez nagyon veszélyes. Az ágyon vagy a párnán, esetleg az alatt véletlenül sem szabad tartani azt, ugyanis ezek termikus központok, így a mobil könnyen túlmelegedhet, ami pedig robbanáshoz vezethet. Mindig a telefonhoz mellékelt töltőt kell használni, ha pedig lefekszünk aludni, akkor javasolt minden elektromos eszközt kikapcsolni.

- Hirdetés -
Világunkhttps://vilagunk.hu
A Vilagunk.hu-n keresztül naponta hozom el nektek azokat az érdekességeket, híreket és inspiráló tartalmakat, amik megmozgatják a fantáziát és gazdagítják a mindennapokat. Imádom a horoszkópok világát és mindig keresem a legújabb információkat, hogy Ti is érdekes és hasznos tartalmakat kaphassatok. Csatlakozzatok, fedezzük fel együtt a világot!

Friss bejegyzések

Ez is érdekelhet!