Halálozási adatok, amik után többé nem kételkedsz majd a koronavírusban

- Hirdetés -

A koronavírus több, mint fél éve része életünknek, a helyzet pedig továbbra sem javul. Napról napra nő a fertőzöttek száma és az elhunytaké sem csökken. A mai adatok szerint 989 magyar állampolgárnál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést, ez pedig azt jelenti, hogy Magyarországon jelenleg 48757 főre nőtt a beazonosított fertőzöttek száma. Kedd virradóra elhunyt 38 többségében idős, krónikus beteg, ezzel pedig az elhunytak száma 1211 főre emelkedett. 14637-en már felépültek a fertőzésből. Az aktív fertőzöttek száma 32 909 fő, akik közül 1960 beteget ápolnak kórházban és 197-es vannak lélegeztetőgépen.

fertozes01 406254 Halálozási adatok, amik után többé nem kételkedsz majd a koronavírusban

Sokan kételkedtek a vírus létezésében és abban, hogy mekkora veszélyt jelent ez ránk emberekre. A vírus azonban senkit nem kímél és különösen veszélyben vannak azok, akik valamilyen krónikus betegségben szenvednek. A statisztikai adatok alapján 2020 márciusa és júniusa között csak Európában 170 ezerrel több haláleset történt, mint az elmúlt négy év ugyanebben az időszakában. Az adatokat az uniós statisztikai hivatal, az Eurostat tette közzé a tegnapi nap folyamán. A különbség fő okaként pedig a koronavírus-járványt nevezték meg.

Az Euorstat, aminek székhelye egyébként Luxemburgban található 26 uniós tagállam halálozási rátáját vizsgálta az utolsó négy év átlagához képest. Ez alapján megállapították, hogy 36 ezer haláleset történt március vége és április eleje között, csak az Európai Unió területén.

- Hirdetés -
1 1 Halálozási adatok, amik után többé nem kételkedsz majd a koronavírusban

A januári és március közötti időszakban Spanyolország volt a listavezető, ugyanis ott a korábbi évek átlagához képest 48 ezerrel többen hunytak el. A spanyolokat követik az olaszok, a franciák és a németek 46 ezer, 30 ezer és 10 ezer elhalálozással. Az unió többi tagállamában ugyanebben az időszakban az eddigiekhez képest 25 ezer emberrel több hunyt el.

2 Halálozási adatok, amik után többé nem kételkedsz majd a koronavírusban

Területi szintre bontva a halálozások számát, akkor hatalmas ugrás volt az olaszországi Bergamóban és a spanyolországi Segoviában. Az elmúlt évek halálozási statisztikáihoz képest tehát, Spanyolországban, Észak-Olaszországban és Közép-Európában követelte a vírus a legtöbb emberéletet.

3 3 Halálozási adatok, amik után többé nem kételkedsz majd a koronavírusban

Az adatokat tekintve a koronavírus hatalmas kockázatot jelent, éppen ezért minden esetben tartsuk be az előírásokat. Mossunk kezet minél gyakrabban, viseljünk maszkot és tartsuk be a másfél méter távolságot embertársainktól.

- Hirdetés -
Világunkhttps://vilagunk.hu
A Vilagunk.hu-n keresztül naponta hozom el nektek azokat az érdekességeket, híreket és inspiráló tartalmakat, amik megmozgatják a fantáziát és gazdagítják a mindennapokat. Imádom a horoszkópok világát és mindig keresem a legújabb információkat, hogy Ti is érdekes és hasznos tartalmakat kaphassatok. Csatlakozzatok, fedezzük fel együtt a világot!

Friss bejegyzések

Ez is érdekelhet!