Kánikula, viharok és jégeső. Mutatjuk melyik megyékben, mire kell számítani.

- Hirdetés -

Az idő tovább melegszik, de komoly károkat okozhat a szél és a jég. Csütörtökre vörös figyelmeztetést adott ki az OMSZ.

Kedden marad a kánikula. A Dunántúl északi részén előfordulhat zápor, zivatar. A Bakonyban, az Északi-középhegységben, a késő délutáni és kora esti óráktól a Dunántl nyugati felén zápor, zivatar alakulhat ki. Ezek környezetében erős, viharos széllökések is lehetnek. A hőmérséklet nappal 32-37, késő este 20-26 fok körül lesz.

Az OMSZ a hőség és a zivatarok miatt figyelmeztetést adott ki. Szerintük a hőség tovább fokozódik, a napi középhőmérséklet az ország nagy részén meghaladja a 25 fokot. Az Alföldön a 27 fokot is. Kedden már erős UV-B sugárzásra is számítani kell.

- Hirdetés -

Egyes területeken elsőfokú, citromsárga riasztás van érvényben. Ezeken a területeken jégeső is eshet.

A zivatarokat 10-30 mm közti csapadék, viharos széllökések és kisebb eséllyel apró szemű jég kísérheti. A Dunántúl nyugati, északnyugati megyéiben a zivatarok hevesebbek is lehetnek, viharos szél (60-90 km/óra), jégeső (1-3 cm) és heves csapadék társulhat hozzájuk.

Csütörtökön három megyére is vörös figyelmeztetést adtak ki a hőség miatt.

- Hirdetés -

Mit gondoltok? Írjátok meg a véleményeteket kommentben!

- Hirdetés -
Világunkhttps://vilagunk.hu
A Vilagunk.hu-n keresztül naponta hozom el nektek azokat az érdekességeket, híreket és inspiráló tartalmakat, amik megmozgatják a fantáziát és gazdagítják a mindennapokat. Imádom a horoszkópok világát és mindig keresem a legújabb információkat, hogy Ti is érdekes és hasznos tartalmakat kaphassatok. Csatlakozzatok, fedezzük fel együtt a világot!

Friss bejegyzések

Ez is érdekelhet!