Lassan itt a fűtésszezon, a gatyánkat is rá fogjuk fizetni, ha kemény telünk lesz

- Hirdetés -

A nyári hónapokban, de legkésőbb szeptemberben mindenki megvásárolja a téli tüzelőt, vagy legalább is annak nagy részét, már ha félre tud rá tenni. Ugyanis nem elég, hogy a telek egyre hosszabbak, ezáltal több tüzelőre is van szükségünk ahhoz, hogy ne kelljen megfagynunk. Ez azokra is vonatkozik, akik gázzal fűtenek, hisz kénytelenek félre tenni már a nyári hónapokban, mert a gáz ára folyamatosan növekszik. Ha pedig emellett még fával is fűtenek, azt is időben meg kell vásárolniuk.

A KSH adataiból látszik, hogy a tűzifa ára ugyanúgy, mint a gázé évről évre egyre növekszik. 2018 januárjában 3600 forintba került 100 kg fa, év végére már 3980 forintot kellett fizetni ugyanezért a mennyiségért. Idén sem marad el az emelkedés, júliusban már 3960 forintba került 100 kg fa. És még koránt sincs vége.

Ősszel újabb drágulás várható, mivel egyre keresettebb lesz a tűzifa, az emberek kénytelenek lesznek megvenni, bármennyibe is kerül. Senki sem akar fagyoskodni a tél közepén sem, ezért ha eddig nem vásárolta meg a megfelelő mennyiséget, akkor már az emelt áron kell ezt megtennie.

- Hirdetés -

Három év alatt, azaz 2015 óta több, mint ezer forinttal lett drágább 100 kg fa. Ez a téli tüzelő több, mint 35%-os drágulását jelenti közel négy év alatt. Egy köbméter fa körülbelül 20-30 ezer forintba kerül, az erdei köbméterért viszont már mélyebben bele kell nyúlnunk a pénztárcánkba, ugyanis annak ára már 30 ezer felett is lehet, eladótól függően.

Idén is lehet pályázni a szociális tűzifa akció keretében, amellyel az állam támogatja a rászorulókat. Bár ez a tüzelő sem kerül sokkal kevesebbe a fent említetteknél.

- Hirdetés -
Világunkhttps://vilagunk.hu
A Vilagunk.hu-n keresztül naponta hozom el nektek azokat az érdekességeket, híreket és inspiráló tartalmakat, amik megmozgatják a fantáziát és gazdagítják a mindennapokat. Imádom a horoszkópok világát és mindig keresem a legújabb információkat, hogy Ti is érdekes és hasznos tartalmakat kaphassatok. Csatlakozzatok, fedezzük fel együtt a világot!

Friss bejegyzések

Ez is érdekelhet!