Magyarország elutasítja az egységes európai minimálbér bevezetését

Megosztás

- Hirdetés -

Magyarországon sokkal alacsonyabb a minimálbér, mint Európa többi országában, éppen ezért sokan boldogok lennénk, ha elérnénk az európai színvonalat. Ám sem hazánk, sem Ausztria nem ért egyet azzal, hogy Brüsszel szabályozza a minimálbért. Arról pedig még nem tudni, hogy milyen legyen az egységes minimálbér. Palkovics László, innovációs és technológiai miniszter erről beszélgetett szombaton Portóban Martin Kocher, osztrák munkaügyi miniszterrel.

A két ország minisztere az EU-tagországok informális kormányfői találkozójának helyszínén találkozott egymással. Az elveket elfogadjuk, a számítási módszereket meg fogjuk fontolni, de azt, hogy ez ne a tagállamok kezében maradjon, egyikünk sem tudja elfogadni” – nyilatkozta Palkovics László.

A találkozón tárgyalásokat folytattak a járvány utáni munkaerőpiaci helyzetről is, ugyanis Ausztria és Magyarország hasonló problémákkal nézett szembe a koronavírus-járvány pusztítása alatt. Abban mindketten egyet értettek, hogy a távmunkával kapcsolatos döntéseket a munkaadókra és munkavállalókra kell bízni és a tanulságokat levonva kell megnézni, hogy van-e szükség változtatásokra. A tapasztalatok megosztása után ebben a kérdésben is együttműködik majd a két ország.

- Hirdetés -

Palkovics hozzátette, tárgyaltak a járvány utáni újraindítás részleteiről is és megállapodtak abban, hogy együtt működnek annak érdekében, hogy megkönnyítsék a határon túlra járó dolgozók helyzetét, valamint a turizmus újraindítását.

A magyar miniszter kitért arra is, hogy hazánk nem támogatja az egységes uniós adórendszert, mivel a tagállamok más-más szinten vannak. Ám, ha a döntés az egységesítésről születik meg, akkor sokféle eszköz áll rendelkezésre ahhoz, hogy ehhez alkalmazkodni tudjunk.

Az emberek többsége nagyon kevés pénzért dolgozik rengeteget, a kormány által nyilvánosságra hozott átlagkeresetek pedig korántsem takarják a valóságot. Hiszen kijelenthetjük, a mi fizetésünk nem éri a bruttó háromszázezer forintot. Arról nem is beszélve, hogy sokan a létminimum alatt élnek, így mindannyiunknak az lenne a legjobb, ha ugyanazért a munkáért, ugyanolyan színvonalú fizetést kapnánk, mint a külföldi dolgozók.

- Hirdetés -

Ti mit gondoltok?

- Hirdetés -
Világunkhttps://vilagunk.hu
A Vilagunk.hu-n keresztül naponta hozom el nektek azokat az érdekességeket, híreket és inspiráló tartalmakat, amik megmozgatják a fantáziát és gazdagítják a mindennapokat. Imádom a horoszkópok világát és mindig keresem a legújabb információkat, hogy Ti is érdekes és hasznos tartalmakat kaphassatok. Csatlakozzatok, fedezzük fel együtt a világot!

Friss bejegyzések

Ez is érdekelhet!