Magyarország – Kiderült, kik kaphatják meg elsőként a koronavírus elleni védőoltást

- Hirdetés -

Ma reggel az Operatív Törzs több információt is közölt a koronavírus elleni vakcináról és arról, kik kaphatják meg majd elsőként a védőoltást. György István, a Miniszterelnökség területi közigazgatásért felelős államtitkára ismertette a kéthetes, átfogó tesztelési folyamat eredményeit. 1077 két főből álló mintavevő csapat tesztelt Magyarország területén, akik 117 bölcsődei dolgozónál mutatták ki a koronavírus jelenlétét. Emellett 697 óvodai és 1542 iskolai dolgozó is pozitív tesztet produkált. Ezen a héten a közigazgatási és az ügyfélszolgálati dolgozókat tesztelik majd. Minden teszt önkéntes és ingyenes. György István azt is hozzátette, hogy a lejárt okmányok érvényességét is meghosszabbították és arra kérik az embereket, hogy akinek van rá lehetősége, online intézze el ügyeit.

Müller Cecília köszönetet mondott a területi vezetőknek és a kormánymegbízottaknak is. A járvány kezdete óta kétmillió tesztet végeztek el. Ez a szám tartalmazza a PCR és az antigén gyorstesztekkel készült vizsgálatokat is. A mai járványügyi adatok után a tisztifőorvos azt is hozzátette, hogy a kórházak terheltsége továbbra sem csökkent.

Az Operatív Törzs továbbá tárgyalt a járványhelyzetről, de a karácsonyi időszakra vonatkozóan még nem hoztak döntést. Orbán Viktor bejelentette, hogy mindezt december 21-én teszik majd meg. Az azonban már biztos, hogy a szilveszteri bulik és utcabálok elmaradnak. Az egyetlen megoldást a vakcina jelenti majd, a kormány pedig folyamatosan tájékozódik róla az egész világon. Holnaptól már lehet jelentkezni a védőoltás beadatására.

- Hirdetés -

Arról is megszületett a döntés, hogy kik és milyen sorrendben kaphatják majd meg az oltást.

Elsőként a védekezésben résztvevők, a krónikus betegek, az idős otthonok lakói kaphatják majd meg a védőoltást. Nagy-Britanniába egyébként már ma megérkeztek az oltóanyagok, amiknek beadását holnap már meg is kezdik a szigetországban.

Az orosz vakcina már hazánkban van, a szakemberek jelenleg is tanulmányozzák azt. Még ezen a héten megérkezik a kínai vakcina dokumentációja is, ami más típusú, mint a most érkezett orosz oltóanyag.

- Hirdetés -

További döntés, hogy a kormány meghosszabbította a kijárási tilalmat, ami azt jelenti, hogy január 11-ig érvényben maradnak a jelenleg fennálló korlátozások. Este nyolc óra és reggel öt óra között senki nem tartózkodhat az utcán. Ha valaki munkája vagy forgalmi okokból nem ér haza este nyolcig, azt a rend őrei nem fogják megbüntetni.

- Hirdetés -
Világunkhttps://vilagunk.hu
A Vilagunk.hu-n keresztül naponta hozom el nektek azokat az érdekességeket, híreket és inspiráló tartalmakat, amik megmozgatják a fantáziát és gazdagítják a mindennapokat. Imádom a horoszkópok világát és mindig keresem a legújabb információkat, hogy Ti is érdekes és hasznos tartalmakat kaphassatok. Csatlakozzatok, fedezzük fel együtt a világot!

Friss bejegyzések

Ez is érdekelhet!