Rossz hír érkezett! Új típusú koronavírust fedeztek fel!

- Hirdetés -

Semmi kétség! A tudósok felfedezték a koronavírus egy új változatát!

A koronavírus-járvány közel egy évvel ezelőtt jelent meg Kínában, azóta pedig az egész világon fertőzéseket és halált okoz. Akkor még nem sejtettük, hogy ekkora lesz a baj és sehova sem mehetünk maszk vagy kézfertőtlenítő nélkül. Világszerte iskolák, munkahelyek zártak be, országokat zártak le, de még korántsem mondhatjuk, hogy itt a vége.

Az elmúlt hónapokban több sokkoló hír is érkezett a koronavírussal kapcsolatban, legutóbb pedig Nagy-Britanniából kaptunk aggasztó híreket. Néhány napja az új fertőzések száma rohamosan megnőtt Dél-Walesben, Londonban és Anglia keleti és délkeleti részén. De nem ez az, ami óriási aggodalomra ad okot.

- Hirdetés -

A tudósok egyöntetűen állítják, hogy felfedezték a koronavírus új változatát.

Először a múlt héten Kentben azonosították az új típust, erről pedig az Egészségügyi Világszervezetet is értesítették. Később értesítették a kormánytisztviselőket is, hiszen a mutálódott vírusról az oltások miatt is tudniuk kell. Nagy-Britanniában egyébként már elkezdték a vakcinák beadását. Eddig közel 140 ezren kapták meg a védőoltást.

A mutációról érkezett jó és rossz hír is. A rossz hír, hogy a koronavírus új típusa gyorsan terjed, eddig már több, mint hatezren fertőződtek meg hatvan különböző területen, Anglia déli és délkeleti részén. „Gyorsabban terjed, mint minden eddig ismert dolog” – mondta a brit egészségügyi miniszter, Matt Hancock.

- Hirdetés -

A jó hír viszont az, hogy semmi nem utal arra, hogy ez a változat súlyosabb lenne, mint a most tomboló járvány. A legújabb klinikai indikációk szerint pedig nem valószínű, hogy ez a mutáció nem reagálna a vakcinára.

A brit egészségügyi miniszter elmondta, hogy a tudósok arra a következtetésre jutottak, hogy a COVID-19 új mutációja nem áll majd ellent a vakcinának, amit már elkezdtek beadni a lakosságnak.

„De ébernek kell lennünk és be kell tartanunk a szabályokat, hogy ne terjedjen tovább a koronavírus” – fejezte be a bejelentést a miniszter.

- Hirdetés -
Világunkhttps://vilagunk.hu
A Vilagunk.hu-n keresztül naponta hozom el nektek azokat az érdekességeket, híreket és inspiráló tartalmakat, amik megmozgatják a fantáziát és gazdagítják a mindennapokat. Imádom a horoszkópok világát és mindig keresem a legújabb információkat, hogy Ti is érdekes és hasznos tartalmakat kaphassatok. Csatlakozzatok, fedezzük fel együtt a világot!

Friss bejegyzések

Ez is érdekelhet!