Sarkvidéki időjárás tör be nemsokára Európába – Hideggel, hóviharokkal csap le az ítéletidő.

Megosztás

- Hirdetés -

A meteorológiai előrejelzések szerint hamarosan elképesztő sarkvidéki időjárás tör be Európába. Akár havazás és hóviharok is kialakulhatnak több országban. Jelenleg kellemes, késő nyárias-őszi idő van jelen hazánkban és Európa legtöbb országában, ám ennek a jó időnek hamarosan búcsút inthetünk.

A hét közepétől fogva az atlanti ciklonok pályája érinteni fogja Európa északi valamint északnyugati részeit, ami kellő löketet ad ahhoz, hogy meginduljon a hideg. Szombat és vasárnap ez a hideg időjárás eléri Görögországot valamint a Balkán-félsziget területeit, sőt akár az is előfordulhat, hogy meg sem áll egészen Olaszországig. Ennek tükrében szinte egész Európában sarkvidéki időjárásra van kilátás. Az átlag hőmérséklet ezen időszak alatt körülbelül 5-10 fokkal lesz hűvösebb.

Európa középső része, melyhez kicsiny hazánk is tartozik szintén kemény fagyokra számíthat a hajnali órákban. A nappalok hidegek lesznek, ezért nagy az esély, hogy elő kell venni a télikabátokat. Az előrejelzések szerint havazásra is lehet számítani, mely hazánkban az északibb területeken fordul elő. 800 méter feletti magasságban nagyobb mennyiségű hó is eshet.

- Hirdetés -

Az északibb területeken 0 fok körül alakulhat a hőmérséklet és csapadék is megjelenhet hó formájában. A skandináv országok illetve Európa északi részein akár 10-20 centis hó is eshet, de előfordulhatnak olyan vidékek, ahol a magasság elérheti az egy métert is.

Egyelőre nem lehet tudni meddig tart ez az időjárás, de úgy néz ki néhány nap kisebb jellegű felmelegedés után újabb sarkvidéki időjárás keríti hatalmába Európát. Hóviharokból, ciklonokból, esőből nem lesz hiány az egyszer biztos. A havat kedvelők elkezdhetnek örülni.

- Hirdetés -
Világunkhttps://vilagunk.hu
A Vilagunk.hu-n keresztül naponta hozom el nektek azokat az érdekességeket, híreket és inspiráló tartalmakat, amik megmozgatják a fantáziát és gazdagítják a mindennapokat. Imádom a horoszkópok világát és mindig keresem a legújabb információkat, hogy Ti is érdekes és hasznos tartalmakat kaphassatok. Csatlakozzatok, fedezzük fel együtt a világot!

Friss bejegyzések

Ez is érdekelhet!