Szijjártó Péter: egyre nagyobb szükség lesz a Bulgárián keresztüli földgázszállítási kapacitásokra

- Hirdetés -

Budapest, 2023. augusztus 30., szerda (MTI)Egyre nagyobb szükség lesz a Bulgárián keresztüli földgáz-tranzitszállítási kapacitásokra – közölte Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter szerda este a Facebook-oldalán, miután telefonon tárgyalt Rumen Radev bolgár elnökkel.

Szijjártó Péter: egyre nagyobb szükség lesz a Bulgárián keresztüli földgázszállítási kapacitásokra

Szijjártó Péter azt írta, a tárgyalás fő témája az energetikai együttműködés erősítése volt. Hozzátette: „mivel Azerbajdzsánból és Törökországból is egyre több földgázt tervezünk vásárolni, egyre nagyobb szükségünk lesz a Bulgárián keresztüli tranzitszállítási kapacitásokra.”

A miniszter közölte: a bolgár elnök biztosította őt arról, hogy Magyarország számíthat rá ebben a kérdésben.

- Hirdetés -

A beszámoló szerint Szijjártó Péter és Rumen Radev egyetértett abban is, hogy az Ukrajnán keresztüli földgázszállítás várható megszakadása igencsak megnöveli a bolgár-szerb-magyar szállítási útvonal jelentőségét.

A tárcavezető bejegyzésében arról is írt, hogy Rumen Radev az elmúlt években kulcsszerepet játszott abban, hogy Magyarország és Bulgária kapcsolatai folyamatosan fejlődtek, valamint, hogy Bulgária mindig Magyarország megbízható partnere volt a földgáztranzit terén.

bjuh \ bám \ gjé \ kvs

- Hirdetés -

MTI 2023. augusztus 30., szerda 21:29

- Hirdetés -
Világunkhttps://vilagunk.hu
A Vilagunk.hu-n keresztül naponta hozom el nektek azokat az érdekességeket, híreket és inspiráló tartalmakat, amik megmozgatják a fantáziát és gazdagítják a mindennapokat. Imádom a horoszkópok világát és mindig keresem a legújabb információkat, hogy Ti is érdekes és hasznos tartalmakat kaphassatok. Csatlakozzatok, fedezzük fel együtt a világot!

Friss bejegyzések

Ez is érdekelhet!