Szomorú valóság: Manapság már 20.000 forint sem elég egy nagy bevásárlásra

- Hirdetés -

Jelenleg stagnálni látszanak az élelmiszerárak a hazai hipermarketekben, de a legfrissebb felmérések szerint már 20 ezer forint sem elég egy nagy családi bevásárlásra.

A szakemberek tizenkét éve havi rendszerességgel végzik ezeket a felméréseket, amelynek során egy átlagos család havi bevásárlását veszik alapul. Vannak olyan termékek a minta kosárban, amelyeknek egy bizonyos részénél konkrét márkákat vizsgálnak, míg az esetek többségében a legolcsóbban elérhető termékek árát veszik figyelembe.

A legfrissebb adatok szerint augusztusban volt egy kis árcsökkentés, amely szeptember elején teljesen abbamaradt. Az idén az ősz első hónapja hozta a legkisebb árnövekedést, ez mégis azt jelenti, hogy a szeptemberi átlagos kosárérték 20.043 forint lett, ami 2,8%-os emelkedést jelent a tavalyi évhez képest.

- Hirdetés -

Vannak olyan alapvető élelmiszerek, mint például a krumpli, amiért 13,5 százalékkal magasabb árat fizetünk, mint tavaly. Az alap élelmiszerek közül viszont több esetben is már két számjegyű áramemelkedést mutatnak a felmérések. A harminc termékből álló minta kosárunkat 547 forinttal drágábban tudnánk megtölteni, mint egy évvel ezelőtt.

- Hirdetés -
Világunkhttps://vilagunk.hu
A Vilagunk.hu-n keresztül naponta hozom el nektek azokat az érdekességeket, híreket és inspiráló tartalmakat, amik megmozgatják a fantáziát és gazdagítják a mindennapokat. Imádom a horoszkópok világát és mindig keresem a legújabb információkat, hogy Ti is érdekes és hasznos tartalmakat kaphassatok. Csatlakozzatok, fedezzük fel együtt a világot!

Friss bejegyzések

Ez is érdekelhet!