Többé nem szerepelhetnek vadállatok a cirkuszokban – Novemberben lép életbe az új rendelet

- Hirdetés -
cirkusz Többé nem szerepelhetnek vadállatok a cirkuszokban - Novemberben lép életbe az új rendelet

Pozsonyban november elsejétől életbe a rendelet, amely szerint nem lehet többé élő állatokat szerepeltetni a cirkuszi műsorokban.

Eredetileg szeptember elsejétől lépett volna hatályba a rendelet, de az Európai Unió többi tagállamával is egyeztetni kellett az ügyben. Úgy látszik a folyamat mára már lezárult, ugyanis a mezőgazdasági minisztérium tájékoztatása szerint jövő hónap elejétől tilos lesz állatokat szerepeltetni a cirkuszokban. A minisztérium szeptemberben még nem tudta, meddig húzódhat el az egyeztetés, de az teljesen biztos volt, hogy októbernél hamarabb nem ér véget a három hónapos tárgyalássorozat.

83 Többé nem szerepelhetnek vadállatok a cirkuszokban - Novemberben lép életbe az új rendelet

A rendelet világosan kimondja, hogy novembertől nem láthatunk a porondon ragadozó állatokat, kutyákat, macskákat és vadászgörényeket, valamint a főemlősök, elefántok, vízilovak, orrszarvúk, delfinek és zsiráfok sem léphetnek fel a cirkuszi előadásokon. Emellett pedig tilos lesz ezen élőlények cirkuszi célra való idomítása is.

- Hirdetés -
richter cirkusz Többé nem szerepelhetnek vadállatok a cirkuszokban - Novemberben lép életbe az új rendelet

Abban az esetben, ha valaki megszegi a törvény, akár húszezer eurós büntetésre is számíthat. A Sloboda zvierat állatvédő szervezet is támogatta a mezőgazdasági és vidékfejlesztési minisztérium által kidolgozott törvényt. A petíciót, amely az állatok cirkuszi szerepeltetésének betiltását tartalmazza, több mint 55 ezren írták alá. Ez év márciusában a bazini polgármester volt a legelső Európában, aki azért tagadta meg egy cirkuszi fellépését, mert a show-ban vadállatok szerepeltek.

1843 2450 14237628 1720680968196515 1735588415137968409 n Többé nem szerepelhetnek vadállatok a cirkuszokban - Novemberben lép életbe az új rendelet

Az állatok cirkuszban való szerepeltetése már nagyon hosszú idő óta vitatott téma. Egy németországi cirkusz, a Circus Roncalli azonban úgy tűnik megtalálta a módját, hogyan kápráztassa el a közönséget. Élő vadállatok helyett lenyűgöző hologramokat használnak, ez pedig egy cseppet sem vesz el a show értékéből, sőt.

circus Többé nem szerepelhetnek vadállatok a cirkuszokban - Novemberben lép életbe az új rendelet
profimedia 0443492998 1024x677 Többé nem szerepelhetnek vadállatok a cirkuszokban - Novemberben lép életbe az új rendelet

A törvény meghozatala után remélhetjük, hogy a többi cirkusz is követi majd a példát, amely megkíméli és nem kínozza tovább az állatokat azért, hogy még nagyobb bevételekre tegyen szert.

holografikus cirkusz3 Többé nem szerepelhetnek vadállatok a cirkuszokban - Novemberben lép életbe az új rendelet
- Hirdetés -
Világunkhttps://vilagunk.hu
A Vilagunk.hu-n keresztül naponta hozom el nektek azokat az érdekességeket, híreket és inspiráló tartalmakat, amik megmozgatják a fantáziát és gazdagítják a mindennapokat. Imádom a horoszkópok világát és mindig keresem a legújabb információkat, hogy Ti is érdekes és hasznos tartalmakat kaphassatok. Csatlakozzatok, fedezzük fel együtt a világot!

Friss bejegyzések

Ez is érdekelhet!