Továbbra is érvényben maradnak a korlátozások zenés-táncos rendezvényekre

- Hirdetés -

Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter a mai kormányinfón elmondta, hogy a koronavírus-járvány hazánkban egyelőre nem fokozódik, valamint stagnál a fertőzések száma. Ennek következtében nincs szükség arra, hogy a kormány változtasson a hatályban lévő szabályokon.

1529577083 pO2HHhSQY md 1 Továbbra is érvényben maradnak a korlátozások zenés-táncos rendezvényekre

A csütörtöki kormányülésen döntöttek arról is, hogy a 2020-2021-es tanév szeptemberben a már jól megszokott körülmények között kezdődik el. A járvány fokozódásától függően határoznak majd a digitális oktatásról, már amennyiben erre szükség lesz.

Továbbá, a kormány rendelkezett arról, hogy ötszáz fő feletti zenés-táncos rendezvényeket augusztus közepe (15.) után sem lehet tartani.

- Hirdetés -
csh6 1024x683 1 Továbbra is érvényben maradnak a korlátozások zenés-táncos rendezvényekre

Emellett 5,3 milliárd forintot fordítanak a zeneipar támogatására, illetve a garázszenélést támogatják. Ezek lebonyolításáról a Magyar Turisztikai Ügynökség gondoskodik. Gulyás Gergely hozzátette, hogy a támogatás összegéből a cigányzenekarok is kapni fognak.

A kormány döntést hozott a postákkal kapcsolatban is, mivel a Magyar Posta veszteséges. Emelni szeretnének a postások bérén, de ehhez Brüsszel jóváhagyására kell várni, mert enélkül nem léphetnek az ügyben.

Továbbá, a miniszter azt is közölte, hogy a Hajógyári-szigeten semmilyen beruházást nem támogatnak. Így a sportközpontnak új helyet keresnek majd. Egyik lehetséges helyszín a Velencei-tó.

- Hirdetés -

Az épülő Fradi-pálya melletti kézilabdacsarnok pedig, már Ferencváros tulajdona.

Gulyás beszélt a hármas metró felújításáról is. Elmondta, a BKV felel a szerződésmódosításokért, de ezidáig nem sikerült megállapodni a felújításra szerződött Swietelskyvel.

tudomany Koronavirus Ket evig is tarthat a 0 nagy Továbbra is érvényben maradnak a korlátozások zenés-táncos rendezvényekre

Gulyás Gergely bejelentette, hogy mivel a környező országokban és Európa- és világszerte emelkedik a fertőzöttek száma, ez pedig azt jelenti, hogy a második hullám már megérkezett.

- Hirdetés -
Világunkhttps://vilagunk.hu
A Vilagunk.hu-n keresztül naponta hozom el nektek azokat az érdekességeket, híreket és inspiráló tartalmakat, amik megmozgatják a fantáziát és gazdagítják a mindennapokat. Imádom a horoszkópok világát és mindig keresem a legújabb információkat, hogy Ti is érdekes és hasznos tartalmakat kaphassatok. Csatlakozzatok, fedezzük fel együtt a világot!

Friss bejegyzések

Ez is érdekelhet!