Tűzijáték nélkül is legalább 6,5 milliárd forintba kerül majd az ünnepség augusztus 20-án

- Hirdetés -

A Nemzeti Kommunikációs Hivatal (NKH) és a Turisztikai Marketingkommunikációs Ügynökség Zrt. (TMÜ) 6,5 milliárd forint értékű szerződést kötött az augusztusi állami ünnepre, ami, mint mondták, „minden eddiginél grandiózusabb” lesz.

A tűzijáték összege pedig, még nem szerepel ebben a 6,5 milliárd forintban. Az ünnepségsorozatra már tavaly harminc milliárdos keretösszegig szerződtek, ugyanis a Rogán Antal alá tartozó Nemzeti Közbeszerzési Hivatal lazábban bánhat a közpénzzel. A tavalyi évben az Antenna Hungáriával írták alá a szerződést, ami akkor hatvan millió forinttal támogatta a politikus felesége, Rogán-Gaál Cecília által szervezett fitneszrendezvényeket.

Guller Zoltán, aki a Magyar Turisztikai Ügynökség vezérigazgatója úgy nyilatkozott, hogy az idei Szent István napi ünnepségsorozatban Európa legnagyobb fény-és tűzijátékát fogjuk látni, a dunai rakpartok több, mint négy kilométeres szakaszán.

- Hirdetés -

Továbbá, az idei évben újdonság lesz, hogy hazánk születésnapjának ünneplése nemcsak egy napra korlátozódik majd. Augusztus 19-én és 21-én is rendezvények tucatjaiból válogathatunk. A programsorozat Budapest egészét érinti majd, de nem feledkeznek meg a járványügyi előírásokról sem.

„Az előkészületek már megkezdődtek nemzeti ünnepünk minden eddiginél grandiózusabb fővárosi megünneplése érdekében, ami – ha a járványügyi helyzet igazolja a várakozásokat – akár a pandémia utáni újrakezdést is szimbolizálhatja majd Magyarország számára” – mondta Guller Zoltán.

A koronavírus-járvány miatt az idei zenei fesztiválok és nagyobb sportesemények elmaradnak, utóbbiak esetleg zárt kapuk mögött zajlanak majd le. Valószínűleg ez az oka annak, hogy az idei minden idők legnagyobb magyarországi tűzijátéka lesz majd.

- Hirdetés -

A három napos ünnepségsorozatot az MTÜ az elkövetkezendő években is meg szeretné tartani, új hagyomány teremtve ezzel az Államalapítás évfordulójának megünneplésére. Az újítás a világjárvány utáni újrakezdés szimbóluma lehet.

Mivel a veszélyhelyzet még nem múlt el teljesen, a kormány szándéka egyértelmű a három napos programsorozattal.

Minél jobban szét szeretnék húzni a tömeget, ennek érdekében pedig, több helyszínen várják majd programok és rendezvények az érdeklődőket.

- Hirdetés -
Világunkhttps://vilagunk.hu
A Vilagunk.hu-n keresztül naponta hozom el nektek azokat az érdekességeket, híreket és inspiráló tartalmakat, amik megmozgatják a fantáziát és gazdagítják a mindennapokat. Imádom a horoszkópok világát és mindig keresem a legújabb információkat, hogy Ti is érdekes és hasznos tartalmakat kaphassatok. Csatlakozzatok, fedezzük fel együtt a világot!

Friss bejegyzések

Ez is érdekelhet!