Vasárnap óraátállítás! – Ez lesz az utolsó előtti

- Hirdetés -
oraatallitas Vasárnap óraátállítás! - Ez lesz az utolsó előtti

Az idei ősz óraátállítása ezúttal hosszú hétvégére esik, ugyanis pénteken lesz nemzeti ünnepünk, október 23. Újra átállunk a téli időszámításra, mivel október 25-én, vasárnap éjjel hajnali háromról kettőre állítjuk vissza óráinkat. Ezzel pedig vége is lesz a téli időszámításnak, mert jövőre ugyanekkor már nem kell bajlódnunk az óra állítgatásával.

Az Európai Parlament 2019-ben határozott az óraátállítás eltörléséről. Számunkra és a többi ország számára is ez azzal jár, hogy döntenünk kell. El kell döntenünk azt, hogy továbbá a téli vagy a nyári időszámítást szeretnénk-e alkalmazni. Hivatalos bejelentés ugyan még nem történt az ügyben, Magyarország nagy valószínűséggel a nyári időszámítás mellett határoz majd. Ebből pedig az következik, hogy a mostani az utolsó előtti állítás, mivel a nyári időszámításhoz tavasszal még egyszer és utoljára hajnali két óráról három órára kell majd állítanunk vekkereinket. Azaz 2021. március 28-án végleg vége lesz ennek a hercehurcának.

tn2 oraatallitas Vasárnap óraátállítás! - Ez lesz az utolsó előtti

Mit jelent ez?

- Hirdetés -

A nyári időszámításban pusztán annyi lesz a különbség, hogy esténként egy órával tovább lesz világos. Ezt azonban leginkább majd télen érzékeljük. Szóval, aki délután négy és öt között indul haza, még világosban teheti ezt meg. Természetesen mindennek ára van, ugyanis ez automatikusan azt jelenti, hogy reggelente tovább lesz sötét.

image Vasárnap óraátállítás! - Ez lesz az utolsó előtti

Miért jó, ha vége lesz az óraátállításoknak?

Az óraátállítás tulajdonképpen azt a célt szolgálta, hogy villamos energiát spóroljunk. A gazdáknak, építőipari és mezőgazdasági dolgozóknak kedvezett ez, hiszen így tovább dolgozhattak világosban. Napjainkban ez a megtakarítás már kevésbé jelentős. A szakemberek szerint pedig, sokaknak okoz fáradtságot, depressziót, alvás-és emésztési zavarokat az átállás időszaka. A rendőrség adatai szerint ilyenkor a balesetek száma is megnő.

- Hirdetés -
Világunkhttps://vilagunk.hu
A Vilagunk.hu-n keresztül naponta hozom el nektek azokat az érdekességeket, híreket és inspiráló tartalmakat, amik megmozgatják a fantáziát és gazdagítják a mindennapokat. Imádom a horoszkópok világát és mindig keresem a legújabb információkat, hogy Ti is érdekes és hasznos tartalmakat kaphassatok. Csatlakozzatok, fedezzük fel együtt a világot!

Friss bejegyzések

Ez is érdekelhet!