Hatalmas mennyiségű csapadék zúdul az országra – A rendőrség is figyelmeztetést adott ki

- Hirdetés -

A rendőrség fokozott óvatosságra inti a közlekedőket a következő napokban lezúduló nagy mennyiségű csapadék miatt.

Az Országos Meteorológiai szolgálat (OMSZ) figyelmeztetést adott ki, mivel előrejelzésük szerint több hullámban lehet csapadék, északon tartós eső, délebbre pedig záporok, zivatarok alakulnak ki. A kora esti óráktól ezeken a vidékeken az eső lesz a jellemző. A következő napokban országosan hatalmas mennyiségű csapadék várható, néhol tartósan kitart majd az esős időszak.

Kedden egy ciklon vonul át az ország felett és különösen Magyarország északi és északnyugati részén nagy mennyiségű csapadékra kell számítani. A ciklon már a reggeli órákban elérheti hazánkat. Napközben nagyjából a Zalaegerszeg-Budapest-Miskolc tengelytől északnyugatra várható jelentős, 10-20 mm mennyiségű csapadék. A késő délutáni, valamint az esti órákban már az említett tengely széles sávjában újabb intenzív, felhőszakadásszerű csapadékra – több mint 20 mm-re – van kilátás.

- Hirdetés -

A zivatarok mellett pedig erős szélre, néhol viharos széllökésekre is készülni kell (60-70 km/h), amelyeket felhőszakadás is kísérhet. A rendkívül intenzív csapadékzóna az este és az éjszaka folyamán gyengülni fog, nyugat felől pedig meg is szűnik majd a csapadék.

A nagy mennyiségben lezúduló csapadék, az érintett területeken jelentősen nehezíti majd a biztonságos közlekedést, ezért fokozott óvatosságra intik a forgalom valamennyi résztvevőjét – figyelmeztetett a rendőrség.

Rendkívül fontos, hogy a járművezetők mindig az időjárási és a látási útviszonyoknak megfelelően vezessenek és alkalmazkodjanak a megváltozott útviszonyokhoz. A balesetek elkerülhetők a nagyobb követési távolság betartásával, előrelátóbb vezetéssel pedig a gyalogos balesetek is megelőzhetők.

- Hirdetés -
Világunkhttps://vilagunk.hu
A Vilagunk.hu-n keresztül naponta hozom el nektek azokat az érdekességeket, híreket és inspiráló tartalmakat, amik megmozgatják a fantáziát és gazdagítják a mindennapokat. Imádom a horoszkópok világát és mindig keresem a legújabb információkat, hogy Ti is érdekes és hasznos tartalmakat kaphassatok. Csatlakozzatok, fedezzük fel együtt a világot!

Friss bejegyzések

Ez is érdekelhet!