Rákot okozó vegyszert találtak a magyarok egyik kedvelt édességében…

Megosztás

- Hirdetés -

Nemrég volt ugyebár a Kinder-csoki botrány, ahol egyes termékek szalmonellagyanúsak volta. Most egy újabb, kedvelt édesség akadt fenn a rostán. Ráadásul ez is ugyanúgy népszerű a gyerekek körében, mint az előbb említett Kinder-csoki.

Kijelentették, hogy a Skittles emberi fogyasztásra alkalmatlan, daganatos megbetegedést, szervi károsodást, gyulladást és egyéb veszélyes / halálos kórokat okozó titán-dioxidot tartalmaz.

skitt Rákot okozó vegyszert találtak a magyarok egyik kedvelt édességében...

A savanyú cukorkát gyártó cég ellen már polgári per is indult, miután elkötelezte magát a titán-dioxid kivonása mellett. A gond az, hogy ennek ellenére a termékekben ugyanúgy megtalálható eme veszélyes anyag.

- Hirdetés -
kep 2022 07 19 124441749 Rákot okozó vegyszert találtak a magyarok egyik kedvelt édességében...

Szerintük ez a mesterséges színezék nem jelent veszélyt az emberi egészségre.

A Skittles-ben megtalálható titán-dioxidot festékekben, ragasztókban, naptejben, nyomdafestékekben, illetve műanyagokban és tetőfedő anyagokban is használnak.

Ettől mondjuk nem jön meg hozzá jobban az étvágyunk. A helyi sajtó szerint ez USA-ban még mindig értékesítik a mérgezett termékeket. A gyártó egyáltalán nem tájékoztatta a fogyasztókat arról, hogy milyen következményei lehetnek a titán-dioxid elfogyasztásának.

kep 2022 07 19 124420958 Rákot okozó vegyszert találtak a magyarok egyik kedvelt édességében...

A Skittles Magyarország legtöbb boltjában kapható. Jó, hogyha minél több emberhez eljut ez az információ, ugyanis ez a termék akár még rákot is okozhat.

- Hirdetés -

Íme egy angol nyelvű videó is a témában.

Mit gondoltok? Írjátok meg a véleményeteket kommentben.

- Hirdetés -

Friss bejegyzések

Ez is érdekelhet!