20 tervező, aki végre megmutatta, milyen ha valaki tiszteli a természetet

- Hirdetés -

A mai világban már nagyon sokan fogtak össze, hogy a vízi és a szárazföldi élővilágot megóvja. A bolygó minden táján az emberek csapatokba verbuválva mennek és megszabadítják a különböző területeket a hulladéktól, hogy ezáltal is biztonságosabb közeget tudjanak teremteni az állatoknak, meg persze maguknak. Viszont nemcsak ezt lehet megtenni a természet védelme érdekében, hanem mást is. Például vannak tervezők, akik olyan kolosszális ötletekkel rukkoltak elő, melyek nemcsak a növények és a vadon élő állatokat óvja meg, hanem az emberiséget is. Bizonyos országokban úgynevezett „vadhidakat” építettek, hogy az erdei állatok biztonságban át tudjanak menni az erdő egyik oldaláról a másikra, anélkül, hogy veszélyeztetnék saját testi épségüket és az autópályán közlekedőkét. Mai cikkünkben elhoztunk néhány zseniális tervezési ötletet, melyek bebizonyítják, hogy milyen az, ha valaki tényleg tiszteli az anyatermészetet.

1, Ausztráliában a Karácsony-szigeteken több, mint 30 aluljáró és híd van kialakítva a vörös rákoknak, hogy biztonságosan eljussanak a strandokra ahol párosodni szoktak.

Így közlekednek a rákocskák.

- Hirdetés -

2, A közterületekre kihelyezett kukákra egy peremet tettek, ahova az újrahasznosítható üvegeket lehet tenni. Ezt azért csinálták, hogy az üveggyűjtő embereknek ne kelljen könyékig merülni a kukákba azért, hogy megszerezzék ezeket.

3, Műanyag evőeszközök, aminek mindkét oldalát egyaránt lehet használni.

4, Szingapúrban egy különleges hidat építettek az autópálya fölé, hogy a vadon élő állatok nyugodt szívvel át tudjanak mennyi egyik oldalról a másikra.

- Hirdetés -

5, Egy étterem, melynek vezetősége úgy döntött, hogy nem vágja ki a régóta ott álló fát, hanem az étterem dekorációjaként fogja hasznosítani. Milyen jól tették. Különleges hangulata lett így neki.

6, Japánban olyan vasúti sínek vannak, melyben egy különleges mélyedés van kialakítva a teknősöknek, hogy azok semmilyen sérülést ne szenvedjenek, mikor a vonat megy.

7, A National Geographic műanyag helyett papírba csomagolja a magazinjait, könyveit…stb.

- Hirdetés -

8, Egy tűzcsap, ami ivókútként működik, hogy a kutyákat meg lehessen itatni.

9, A szakemberek ahelyett, hogy levágták volna a fa gyökerét, inkább úgy alakították ki a kerítést, hogy a fában semmilyen kárt ne tegyenek.

10, Egy vizes kút, mely számon tartja, hogy hány vizes palackot töltöttek már meg a vizével.

11, Hollandia úgynevezett „vadhidakat” épített az autópálya fölé, hogy mind az állatok és mind a sofőrök biztonságosan tudjanak közlekedni.

12, Ahelyett, hogy a fát kivágták volna, inkább körforgalomként használják a sofőrök.

13, Egy játszótér, melyet 100%-ban a fák támogattak.

14, Egy mókushíd, ahol a mókusok gondtalanul és főleg biztonságban tudnak közlekedni Washingtonban.

15, Egy mókushíd, amit néha a papagájok is igénybe vesznek.

16, Egy környezetbarát sörgyár, mely megkönnyíti a fém dobozok újrahasznosítását.

17, Igen, van aki ilyen mértékben tiszteli a természetet, és ahelyett, hogy kivágná, más módszerrel oldja meg a dolgokat.

18, Egy étterem növényeket tesz a vízcsap alá, hogy a lecsöpögő víz ne menjen kárba.

19, Úgy építették meg ezt az utat, hogy mindeközben a fákra vigyáztak.

20, Egy étterem, melynek vezetősége nem volt hajlandó kivágni a több, mint 90 éves fát, ezért megtartották.

Ti mennyire tisztelitek a környezetet és a természetet?

- Hirdetés -
Világunkhttps://vilagunk.hu
A Vilagunk.hu-n keresztül naponta hozom el nektek azokat az érdekességeket, híreket és inspiráló tartalmakat, amik megmozgatják a fantáziát és gazdagítják a mindennapokat. Imádom a horoszkópok világát és mindig keresem a legújabb információkat, hogy Ti is érdekes és hasznos tartalmakat kaphassatok. Csatlakozzatok, fedezzük fel együtt a világot!

Friss bejegyzések

Ez is érdekelhet!