A világ háború szélén áll! Oroszország azt állítja, hogy egy amerikai tengeralattjáró kihajózott a vizeire

- Hirdetés -

Az orosz védelmi minisztérium behívta az amerikai nagykövetség katonai attaséját, mivel a két világnagyhatalom viszonya Ukrajna ügyében tovább romlik.

0 RUSSIA UKRAINE DEFENCE CONFLIC A világ háború szélén áll! Oroszország azt állítja, hogy egy amerikai tengeralattjáró kihajózott a vizeire

Washington cáfolta az orosz védelmi minisztérium azon állítását, miszerint hajói egy amerikai tengeralattjárót kergettek ki a vizeiből, ami újabb félelmeket váltott ki, hogy a világ a háború szélén áll.

Kyle Raines, az Egyesült Államok katonai szóvivője azonban egy nyilatkozatában kijelentette: „Nem igazak az oroszok azon állításai, amelyek a felségvizeiken végzett műveleteinkről szólnak.

0 PAY 244306 A világ háború szélén áll! Oroszország azt állítja, hogy egy amerikai tengeralattjáró kihajózott a vizeire

A Kreml azzal vádolta Washingtont, hogy megsértette a nemzetközi jogot, miközben a két szuperhatalom között nagy feszültség uralkodik Vlagyimir Putyin Ukrajna megszállására vonatkozó tervei miatt .

- Hirdetés -

A Fehér Ház közölte, hogy Biden elnök a felhívás során figyelmeztetett, hogy egy támadás „rontja Oroszország megítélését”, mivel a Nyugat a diplomáciában bízik a háború elhárításában.

0 US President Biden speaks by p A világ háború szélén áll! Oroszország azt állítja, hogy egy amerikai tengeralattjáró kihajózott a vizeire

Az amerikai kémek állítólag olyan terveket találtak Putyin inváziójával kapcsolatban, amelyek azt sugallják, hogy az akár jövő szerdán megkezdődhet az invázió.

Biden nemzetbiztonsági tanácsadója, Jake Sullivan kijelentette, hogy a február 20-i téli olimpia vége előtti támadás „hiteles perspektíva” volt, és „nagyon-nagyon egyértelmű lehetőséget” jelölt meg.

- Hirdetés -

Arra figyelmeztetett, hogy az Ukrajna elleni orosz támadás bármelyik nap megindulhat, és valószínűleg légi támadással fog kezdődni.

UKRAINE CRISIS RUSSIA GERMANY 0 A világ háború szélén áll! Oroszország azt állítja, hogy egy amerikai tengeralattjáró kihajózott a vizeire

Sullivan úr azt mondta, új orosz erők érkeznek a határhoz, és abban a helyzetben vannak, hogy „bármely napon nagy hadműveletet indítsanak Ukrajnában”, amely magában foglalhatja „Kijev városa vagy az ország más részei elleni gyors támadást”.

A Fehér Ház azt nyilatkozta, hogy Oroszország „nagyon rövid időn belül úgy dönthet, hogy jelentős katonai akciót indít Ukrajna ellen”.

AP22020041850813 1 A világ háború szélén áll! Oroszország azt állítja, hogy egy amerikai tengeralattjáró kihajózott a vizeire

Liz Truss külügyminiszter úgy nyilatkozott, hogy szombaton Antony Blinken amerikai külügyminiszterrel folytatott megbeszélésen megvitatta „akut aggodalmát”, miszerint Oroszország „az elkövetkező napokban további katonai agressziót indíthat Ukrajna ellen”.

Azt mondta: „Egyetértünk abban, hogy Oroszországnak súlyos következményekkel kell szembenéznie minden invázió esetén, beleértve a súlyos szankciókat is.”

- Hirdetés -
russia news Ukraine invasion unl A világ háború szélén áll! Oroszország azt állítja, hogy egy amerikai tengeralattjáró kihajózott a vizeire

Mit gondoltok? Írjátok meg a véleményeteket kommentben!

- Hirdetés -
Világunkhttps://vilagunk.hu
A Vilagunk.hu-n keresztül naponta hozom el nektek azokat az érdekességeket, híreket és inspiráló tartalmakat, amik megmozgatják a fantáziát és gazdagítják a mindennapokat. Imádom a horoszkópok világát és mindig keresem a legújabb információkat, hogy Ti is érdekes és hasznos tartalmakat kaphassatok. Csatlakozzatok, fedezzük fel együtt a világot!

Friss bejegyzések

Ez is érdekelhet!