Az amerikaiak szerint Putyin a magyarokat sem fogja kímélni. Magyarország is a listáján van

- Hirdetés -

Az orosz diktátor egyre mohóbb és több európai ország is áldozattá válhat – állítja egy amerikai diplomata

Robert Pearson egy amerikai diplomata, aki a The Hill nevű amerikai újságnak adott interjút. Ebben Vlagyimir Putyin lehetséges terveiről spekulált.

kep 2022 04 18 202638610 Az amerikaiak szerint Putyin a magyarokat sem fogja kímélni. Magyarország is a listáján van

„Az orosz diktátor nem korlátozza magát az Ukrajna elleni háborúra. Megpróbálhat más országokba is behatolni, köztük a NATO-tagállamokba is.”

Szerinte Putyin valami olyasmiben gondolkodik, mint a régi Szovjetunió. Ahhoz viszont több európai ország felett kellene átvennie a hatalmat.

kep 2022 04 18 202536435 Az amerikaiak szerint Putyin a magyarokat sem fogja kímélni. Magyarország is a listáján van

Pearson szerint Putyin listáján Észtország, Lettország, Litvánia, Lengyelország, Szlovákia, Magyarország, Bulgária és Moldova is fenn van.

„Tudjuk, hogy ha Putyin életben marad, mindent megtesz annak érdekében, hogy minél messzebbre kiterjessze az orosz katonai jelenlétet Nyugaton. Arra fogja ösztönözni Minszket, hogy alárendelje magát Moszkvának, és félig állandósítsa az orosz csapatok jelenlétét. Az orosz balti határok mentén, például Kalinyingrádban növeli állomásozó haderői számát, hogy a NATO balti államait, emellett Lengyelországot és Németországot is megfélemlítse”

kep 2022 04 18 202648324 Az amerikaiak szerint Putyin a magyarokat sem fogja kímélni. Magyarország is a listáján van

„Az Oroszország elleni szankciók nem jelentik az Egyesült Államok vagy a Szövetség győzelmét, ha nem motiválják Putyint csapatainak Ukrajnából való kivonására. Ebben az esetben Európának és az Egyesült Államoknak meg kell értenie, hogy nem elég »védekezően játszani«”

- Hirdetés -

Pearson nyilatkozatát az ukrán hírügynökség is közzétette.

Index

- Hirdetés -
Világunkhttps://vilagunk.hu
A Vilagunk.hu-n keresztül naponta hozom el nektek azokat az érdekességeket, híreket és inspiráló tartalmakat, amik megmozgatják a fantáziát és gazdagítják a mindennapokat. Imádom a horoszkópok világát és mindig keresem a legújabb információkat, hogy Ti is érdekes és hasznos tartalmakat kaphassatok. Csatlakozzatok, fedezzük fel együtt a világot!

Friss bejegyzések

Ez is érdekelhet!