Ez a 10 legkisebb ország a világon – Te tudtad, hogy léteznek?

- Hirdetés -

Több, mint 200 ország van a világon, aminek nevét biztosan te is hallottad már legalább egyszer. Vannak azonban olyan apró államok is, amelyekről valljuk be, azt sem tudtuk, hogy léteznek. Kis területeken helyezkednek el és csupán néhány lakosuk van. Most mutatunk neked tíz országot, melynek népessége körülbelül akkora, mint egy közepes méretű városé vagy falué.

Palau – Területe 459 négyzetkilométer, népessége 21.347 fő

Egy 300 kisebb-nagyobb szigetből álló szigetcsoport egyikén található a Palaui Köztársaság. Rendkívül káprázatos hely, amelynek őserdei tele vannak különleges állatokkal és növényekkel, valamint 130 veszélyeztetett cápafaj él a part menti vizekben. Körülbelül két millió medúza él a tóban, de csípési képességeiket már jó ideje elvesztették, így nem kell aggódni miattuk.

- Hirdetés -

Niue – Területe 261,46 négyzetkilométer, népessége 1190 fő

Egy apró szigetállam Óceániában. Az ország legfőbb támogatója Új-Zéland, ezen kívül segélyekből marad fenn az ország. Fővárosában kevesebb, mint hatszázan élnek. A szigetnek van két reptere és egy szupermarketje, turisták azonban ritkán fordulnak elő itt.

Saint Kitts és Nevis – Területe 261 négyzetkilométer, népessége 52.329 fő

- Hirdetés -

Az országot Saint Kitts és Nevis szigetei alkotják. Fő bevételi forrása egy állampolgársági program, ami azt jelenti, hogy aki 250 ezer dollárt befektet a helyi cukoriparba, megkapja az állampolgárságot. A másik lehetőség arra, hogy valaki állampolgárságot szerezzen, ha legalább 400 ezer dollár értékben vásárol ingatlant valamelyik szigeten.

Hutt River Hercegség – Területe 75 négyzetkilométer, népessége 30 fő

Ausztráliában található ez a mikronemzet az azonos nevű tartományban. Leonard Casley alapította, aki önálló államnak kiáltotta ki saját farmját. Azonban egyetlen ország sem ismerte el az államot, ennek ellenére van saját pénzneme, bélyege és útlevele is.

- Hirdetés -

Tuvalu – Területe 26 négyzetkilométer, népessége 10.959 fő

A világ egyik legkisebb és legszegényebb országáról van szó. A gazdasági helyzet katasztrófális, de ez még rosszabb lenne, ha Tuvalunak nem lenne internetes domain végződés (.tv), amely több millió dollárt hoz évente az állami kasszába.

Nauru – Területe 21 négyzetkilométer, népessége 9.591 fő

Földünk legkisebb független köztársasága és legkisebb szigetállama. Az országban nincs tömegközlekedés és hivatalos főváros sem. Úthálózata mindössze 40 km hosszú, amelyen a helyiek autóikkal közlekednek. Az elhízás aránya a lakosság körében több mint 70 százalék.

Seborga Hercegség – Területe 4,91 négyzetkilométer, népessége 312 fő

I. Marcello herceg vezeti ezt az Olaszország területén található mikronemzetet. Valójában egy faluról van szó a francia határ közelében. Hadserege mindössze három főből áll, tagjai a védelmi miniszter és két határőr.

Molossia – Területe 0,055 négyzetkilométer, népessége 7 fő

A köztársaságot Kevin Baugh alapította az amerikai Nevada államban. A népességet Baugh családja, három kutyája, egy macskája és egy nyula alkotja. Van saját nemzeti himnuszuk, címerük és lobogójuk is. Az államnak saját útlevele és űrprogramja is van, valamint a súlyos bűncselekményekért érvényben van a halálbüntetés is. Molossia 2017-ben ünnepelte 40. születésnapját.

Máltai Lovagrend – Területe 0,012 négyzetkilométer, népessége 113.500 fő

Róma területén, a Vatikán mellett egy másik apró állam a Máltai Lovagrend. Mindössze három épületet foglal magába, amelyek közül kettő Rómában, a harmadik pedig Málta szigetén található. Saját pénzneme, bélyege, weboldala, rendszáma és útlevele is van az országnak.

Sealand Hercegség – Területe 0,004 négyzetkilométer, népessége 27 fő

Az Északi-tengerben, Nagy-Britannia partjainál helyezkedik el egy erődítmény, amely tulajdonképpen az egész ország. Regent herceg vezeti az államot, aki önmagát nevezte ki, de akárki lehet báró, gróf vagy herceg. Ugyanis néhány száz fontért nemesi címet is lehet vásárolni.

- Hirdetés -
Világunkhttps://vilagunk.hu
A Vilagunk.hu-n keresztül naponta hozom el nektek azokat az érdekességeket, híreket és inspiráló tartalmakat, amik megmozgatják a fantáziát és gazdagítják a mindennapokat. Imádom a horoszkópok világát és mindig keresem a legújabb információkat, hogy Ti is érdekes és hasznos tartalmakat kaphassatok. Csatlakozzatok, fedezzük fel együtt a világot!

Friss bejegyzések

Ez is érdekelhet!