14 milliárdos híresség, aki egy fillért sem hagy a gyermekeire

Megosztás

- Hirdetés -

Sokan irigylik a hírességeket a vagyonuk miatt. Egyesek hatalmas pénzeket halmoztak fel a pályafutásuk során. Van, aki a tehetségével és van, aki csak szimplán belecsöppent a celeb-világba. A legtöbbjüknek már akkora vagyona van, hogy az ükunokáinak sem kell egy másodpercet sem dolgozni. De vajon, hogyan állnak ehhez a gyerekek? Milyen lehet egy gazdag híresség gyerekének lenni? Apa és anya elég pénzt keres ahhoz, hogy vígan éljék az életüket. Sok esetben ez nem így van. Egyes hírességek úgy döntöttek, hogy egy fillért sem hagynak a gyermekeikre. Mindezt nyilván nyomós okkal tették.

Lássuk mik ezek?

Barron Hilton

- Hirdetés -
kep 2020 10 10 101511 14 milliárdos híresség, aki egy fillért sem hagy a gyermekeire

Barron Hilton a híres Hilton szállodalánc tulajdonosa. Úgy döntött, hogy vagyonának 97%-át a Conrad Hilton jótékonysági szervezetnek ajánlja. Ezt a döntést részben a Paris család problémás viselkedése miatt hozta meg. Paris Hilton-nak már többször is meggyűlt a baja a hatóságokkal és mikor legutóbb ittas vezetés miatt kellett felelnie az apja úgy döntött, hogy nem kap az örökségből. Paris persze nincs kétségbe esve. A saját lábán is megél és jó pénzt keres. Minden esetre több mint 47 milliárd dollárt veszít, ami magyar Forintban szinte ki sem fejezhető összeg. 14 152 029 000 000 Forint, ha le akarjuk írni.

Bill Gates

Bill Gates és Warren Buffet megalapították a „The Giving Pledge” szervezetet. Ez egy megállapodás a milliárdosok között. Tagjainak a vagyonát jótékony célokra kell fordítani. Az alapítvány már több, mint 78 milliárd dollárra jogosult, ha a tagjai elhunytak. A Microsoft alapítója úgy gondolja, hogy ha a gyereke is vagyonos szeretne lenni, akkor bizony meg kell dolgoznia érte.

- Hirdetés -

Michael Bloomberg

kep 2020 10 10 102658 14 milliárdos híresség, aki egy fillért sem hagy a gyermekeire

New York egykori polgármestere, aki azóta üzleti informatikai tanácsadó céget vezet. Bankigazgató és politikus. Vagyonát körülbelül 55 milliárd amerikai dollárra becsülik. Ő is aláírta azt az egyezményt, miszerint a vagyonát jótékonysági célokra használják fel a halála után. Állítása szerint a vagyonánál nagyobb értéket adhat a gyermekeinek. Ez pedig egy jobb világ.

Ted Turner

- Hirdetés -
kep 2020 10 10 102919 14 milliárdos híresség, aki egy fillért sem hagy a gyermekeire

A CNN egykori alapítója. 1990-ben alapította meg a Turner Alapítványt, mely szerte a világon segít megoldani az ökológiai problémákat. Ezután megalapította az Egyesült Nemzetek Alapítványát is. 2010-ben ő is csatlakozott a „The Giving Pledge” szervezethez. A vagyona nagy része különböző alapítványoknál van. Gyermekei is megosztják nézeteit és nem bánkódnak, hogy nem rájuk hagyja a tetemes vagyonát.

Elton John

Mindenki ismeri a legendás zenészt. David Furnish-sal úgy döntöttek, hogy nem hagyják a pénzüket a fiaikra. A zenész és házastára 53 milliárd fontot fordít jótékonysági célokra. Állításuk szerint szeretnék a fiaikat tiszteletre, kemény munkára és a pénz értékére tanítani. „Nem szabad a gyerekeknek ezüst kanalat adni, mert ez tönkreteszi az életüket” – mondta a zenész.

Mark Zuckerberg

A Facebook alapítója és felesége is csatlakozott a „The Giving Pledge” szervezethez. Chan Zuckerberg az egészségügy, az oktatás fejlesztését tűzte ki céljául. Teljes pénzük 99%-a, ami körülbelül 63,5 milliárd dollár kerül az alapítványhoz.

Gene Simmons

A Kiss legendás basszusgitárosa 300 millió dollárt ad különböző alapítványoknak. Szerinte ezzel a döntéssel a gyermekei is megtanulják mennyit ér a pénz. Ettől függetlenül Nick és Sophie évente kapnak egy bizonyos összeget a megélhetésükre.

Ashton Kutcher és Mila Kunis

kep 2020 10 10 104730 14 milliárdos híresség, aki egy fillért sem hagy a gyermekeire

Szerintük a nagy vagyon megfosztaná a gyermekeiket a találékonyságtól egy saját vállalkozás létrehozása során. A híres színészpár a pénzét jótékonysági alapítványoknak ajánlja. Ettől függetlenül Ashton azt mondta, hogy ha a gyermekeinek lenne egy jó ötletük, akkor fektetne bele a vagyonából.

Sting

kep 2020 10 10 104920 14 milliárdos híresség, aki egy fillért sem hagy a gyermekeire

Önerőből érte el mindazt, ami most van neki. Nem akar beleavatkozni a gyermekei életébe. Érjék el saját erőből mindazt, amire képesek. Egy fillért sem hagy a gyerekeire.

Jackie Chan

kep 2020 10 10 105340 14 milliárdos híresség, aki egy fillért sem hagy a gyermekeire

Van törvényes és házasságon kívüli leszármazottja is. Egy fillért sem látnak apa pénzéből. Eleinte úgy gondolta, hogy vagyona felét ajánlja csak jótékony célokra, de 2012-ben meggondolta magát. Az összes pénzét felajánlja. Azt mondta, hogy a gyerekeinek annyira pénzre lesz szüksége, akkor majd megkeresik maguknak.

Pierre Omidyar

kep 2020 10 10 105727 14 milliárdos híresség, aki egy fillért sem hagy a gyermekeire

Az eBay alapítója. 18 milliárd dollárt szerzett. Szerinte ez több, mint amire a családjának valaha is szüksége lenne. Szerinte a pénznek a társadalom javát kell szolgálnia. Minden vagyonát elajándékozza.

George Lucas

kep 2020 10 10 105912 14 milliárdos híresség, aki egy fillért sem hagy a gyermekeire

A Csillagok Háborúja megalkotása óta nincsenek pénzügyi problémái, de úgy döntött, hogy nem kapják meg a gyermekei a vagyonát. Aláírta a „The Giving Pledge” megállapodást ő is. Teljes vagyonát a társadalom javára szánja.

Gordon Ramsay

Ő és felesége azzal a gondolattal nevelik a gyerekeiket, hogy az ember életében nem a pénz a legfontosabb, és nem szabad az egész életünket annak a megszerzésére szentelni. A híresség gyermekei csak turistaosztályon utazhatnak a repülőkön. Mindent megtesznek azért, hogy megóvják a gyermekeiket a nagy vagyon miatti káros hatásoktól. Örökség sem marad.

Andrew Carnagie

kep 2020 10 10 111155 14 milliárdos híresség, aki egy fillért sem hagy a gyermekeire

Ő volt annak a gondolatnak a kiötlője, hogy a vagyonos szülők megfosszák a gyermekeiket a gigantikus örökségtől. Írt egy gazdasági evangéliumot 1889-ben, melyben megfogalmazta, hogy gazdagként meghalni becsületsértés egy ember életében. Halála után nem lesz rá szüksége.

Mit gondoltok? Írjátok meg kommentben a véleményeteket!

- Hirdetés -
Világunkhttps://vilagunk.hu
A Vilagunk.hu-n keresztül naponta hozom el nektek azokat az érdekességeket, híreket és inspiráló tartalmakat, amik megmozgatják a fantáziát és gazdagítják a mindennapokat. Imádom a horoszkópok világát és mindig keresem a legújabb információkat, hogy Ti is érdekes és hasznos tartalmakat kaphassatok. Csatlakozzatok, fedezzük fel együtt a világot!

Friss bejegyzések

Ez is érdekelhet!