6 félelmetes hely a Földünkön, melyekre a tudósok még a mai napig keresik a válaszokat

- Hirdetés -

Földünk rendkívül sokszínű és változatos. Ez mindenre igaz. Az állatvilágra, a tájakra és még ránk is emberekre. A tudósok folyamatosan keresik a válaszokat a kérdésekre, melyekre még nincs válaszuk. A világ keletkezése, az univerzumé stb. De nem kell ilyen messze menni. A Földön is van számtalan olyan hely például, amiket látva a legtapasztaltabb felfedezők is csak a fejüket vakarják. Ebből hoztunk nektek egy válogatást.

A pokol kútja
A jemeni sivatagban rejtőzik egy 121 méter mély gödör, mely annyira titokzatos, hogy a rémült helyiek nem hajlandók a közelébe menni, mert félnek, hogy gonosz szellemek lakják a barlangot. A 30 méter széles lyukat Barnhout kútjaként nevezték el. Keletkezését több millió évvel ezelőttre becsülik. A helyiek szerint dzsinnek lakják és a pokol kapuja.

kep 2021 10 01 090832 6 félelmetes hely a Földünkön, melyekre a tudósok még a mai napig keresik a válaszokat

A Szahara szeme
Az űrhajósok a kezdetektől fogva használják a Szahara szemét vizuális mérföldkőnek. Egy 30 mérföld széles örvény Afrikában, amely még a Nemzetközi Űrállomásról is jól látható. A tudósok szerint a jelenség már az élet megjelenése előtt is ott volt. Egyesek szerint meteorit okozta kráter. A geológusok úgy vélik, hogy anno egy kupola volt, amely az idők során erodálódott.

- Hirdetés -
kep 2021 10 01 091058 6 félelmetes hely a Földünkön, melyekre a tudósok még a mai napig keresik a válaszokat

Az örök láng
Amerikában egy vízesés mögött rejtélyes láng ég, mely szinte egész évben látható. Az elbűvölő jelenség a New York-i Chestnut Ridge Parkban található egy lépcsőzetes vízesés mögött. A vízesés tövében egy kis barlang természetes metángázt bocsát ki, mely táplálja a lángot. Néha kialszik, de ilyenkor egy öngyújtóval újra meggyújtható.

kep 2021 10 01 091232 6 félelmetes hely a Földünkön, melyekre a tudósok még a mai napig keresik a válaszokat

A Bermuda-háromszög
Számtalan film és regény foglalkozik a témával. Az Ördög háromszöge ként is ismert terület 500.000 négyzetmérföldet foglal el. Több mint 20 repülőgép és 50 hajó tűnt el magyarázat nélkül ebben a régióban. Egyesek természetfeletti tevékenységeket sejtetnek a dolog mögött. Mások veszélyes hullámokat vagy mágneses anomáliákat gondolnak az eltűnések megoldásaként.

kep 2021 10 01 091437 6 félelmetes hely a Földünkön, melyekre a tudósok még a mai napig keresik a válaszokat

Blood Falls – véres vízesés
Az egyik legborzasztóbb csoda az Antarktisz véres vízesése. Egy horrorfilmbe illő jelenet lehetne, de csupán egy tudományos szenzáció. Vérvörös folyadék szivárog a hófehér jégre. Körülbelül két millió évvel ezelőtt egy sós vízű medence beszorult a Taylor-gleccser belsejébe. A levegő nélkül maradt tó magas só és vastartalma okozza a víz rozsdavörös színét. Egy hasadékból szivárog a Bonney-tó jéggel borított felületére.

- Hirdetés -
kep 2021 10 01 091654 6 félelmetes hely a Földünkön, melyekre a tudósok még a mai napig keresik a válaszokat

A Nagy kék lyuk
Belize partjainál fekszik ez a lenyűgöző tengeri süllyesztő. A világ legnagyobb víznyelője. 121 méter mély és 300 méter széles. 2018-ban két tengeralattjáró lemerült a mélyére, hogy feltérképezze a mélyét. Szonár segítségével elkészítették a lyuk 3D-s térképét és két búvár holttestét is megtalálták, akik korábban már megpróbálták felfedezni a furcsa képződményt. Több tízezer évvel ezelőtt alakult ki, amikor a tengerszint még alacsonyabb volt.

kep 2021 10 01 091927 6 félelmetes hely a Földünkön, melyekre a tudósok még a mai napig keresik a válaszokat

Mit gondoltok? Írjátok meg a véleményeteket kommentben!

- Hirdetés -
Világunkhttps://vilagunk.hu
A Vilagunk.hu-n keresztül naponta hozom el nektek azokat az érdekességeket, híreket és inspiráló tartalmakat, amik megmozgatják a fantáziát és gazdagítják a mindennapokat. Imádom a horoszkópok világát és mindig keresem a legújabb információkat, hogy Ti is érdekes és hasznos tartalmakat kaphassatok. Csatlakozzatok, fedezzük fel együtt a világot!

Friss bejegyzések

Ez is érdekelhet!