11 hasznos tipp, amivel régi készülékeidet újjá varázsolhatod

- Hirdetés -

A technológia és az elektronikai eszközök szerves részét képezik az életünknek, aminek van jó és rossz oldala is. Annyiból jó, hogy a tőlünk távol élő rokonainkkal anélkül is tudunk beszélni, hogy oda kellene utazni, könnyedén el lehet vele intézni a csekkbefizetéseket, sőt gyorsabban lehet pénzt utalni számláról-számlára, mintha bemennénk egy bankba. A rossz, hogy annyira függünk tőle, hogy elfelejtjük mik is fontosak valójában az életünkben. Háttérbe szorítjuk az igazi társas kapcsolatokat csak azért, hogy fent lógjunk a neten és virtuálisan kommunikáljunk emberekkel.

A folyamatos használat miatt ezek a telefonok összepiszkolódnak, baktériumokkal lesznek tele, sőt a nehezen tisztítható helyek is porosak lesznek. Ha egy telefon, vagy bármilyen elektronikai eszköz a kosz miatt nem működik megfelelően, akkor a legtöbben lecserélik. Pénztárca barátabb megoldás, ha ezeket kitisztíttatjuk vagy tudjuk annak trükkjét, hogy mi magunk, hogyan tudjuk kipucolni. Mai cikkünkben jó néhány trükköt és fortélyt hoztunk el azzal kapcsolatban, hogyan tudjuk házilag megtisztítani a készülékeket.

1, Szösztelenítő henger, mely segít a port kiszedni a hangszóróból.

- Hirdetés -

A hangszórók bizonyos időközönként megtelnek porral és mindenféle szösszel, amit a nadrágzsebből és táskából gyűjtenek össze. Ez nemcsak esztétikai problémát okoz, ugyanis a koszos hangszóró rontja a telefonálás minőségét. A szösztelenítő henger megoldást jelenthet.

2, A koszos fülhallgatót fogkefével meg lehet tisztítani.

Ha lehet ne fogpiszkálót használj, a probléma megoldására hanem inkább fogkefét. A szennyeződéseket, port és piszkot ezzel lehet a legjobban eltávolítani a fülhallgatóból. Nem kell mást tenned, mint a fülhallgatót a képen látható módon finoman húzogatni a kefén.

- Hirdetés -

3, Egy radírral eltávolíthatod a külső borításon lévő szennyeződést.

Ragadóssá teheti a fülhallgatót, ha mindenféle vegyszerrel, vagy akár tiszta alkohollal próbálod meg megtisztítani a borítást. Ezzel még több piszkot tudsz összegyűjteni. A legjobb megoldás, ha ha egy egyszerű radír segítségével leszeded a koszt.

4, Fogköz-tisztítóval ki lehet tisztítani a fülhallgató nyílást.

- Hirdetés -

Lehetőleg ennek a speciális kefének a mérete ne legyen nagyobb, mint a fülhallgató jack dugója. Célszerű lenne a készüléket kikapcsolt állapotban tisztítani.

5, Billentyűzet tisztításhoz, használj ragasztószalagot.

Igen, a billentyűk között is felhalmozódhatnak a szennyeződések, a piszok és a morzsák is, feltéve ha a fölött eszel. Ezektől úgy lehet a legkönnyebben megszabadulni, ha ragasztószalagot teszel közéjük és lehúzod őket. Ehhez azonban csak irodai ragasztót célszerű használni, mert ezek nem annyira ragadósak, de könnyedén ki lehet vele tisztítani a nehezen hozzáférhető helyeket is.

6, Mikroszálas kendővel töröld a monitor és a kijelzőt.

Ha egy mód van rá, ne használj papírtörlőt arra a célra, hogy megtisztítsd a monitorod vagy a kijelződ, ugyanis ezek könnyedén összekarcolhatják azokat. Erre a célra a mikroszálas törlőkendők sokkal alkalmasabbak.

7, A kávészűrő papírral könnyedén portalaníthatod a kijelzőt.

Eme papír anyaga nagyon jól össze tudja gyűjteni a port és a szöszöket. A legjobb, hogy nem olyan anyagból készült, ami könnyedén összekarcolná a képernyőt, ezért nyugodt szívvel lehet használni.

8, Készíts saját kefét, hogy ki tudd tisztítani az USB portot.

A keféhez szükség lesz egy:

masszív műanyag darabra, például régi bank kártyára, diákigazolványra… stb;

ragasztóra;

keféhez hasonló anyagra, ez lehet tépőzár is.

Most fogj egy ollót és olyan széles darabot vágj belőle amekkora az USB port nyílása. Erre ragaszd rá a tépőzárat, majd várd meg, amíg megszárad a ragasztó. Ha megvan, akkor be is lehet dugni a nyílásba és ki lehet takarítani. De légy óvatos.

9, Egy kis méretű papírral eltüntethetők a kisebb karcolások az üveg kijelzőkről.

Az üvegfelület megtisztításához egy kis darab papír tökéletes lehet, viszont egyéb bevonatú telefonokon, tableteken ne használd.

Miután megbizonyosodtál arról, hogy valóban üvegfelületről van szó, nincs más dolgod, mint körkörös mozdulatokkal átmenni a megkarcolt felületen. Pár perc és a karcolásoknak nyoma sem lesz.

10, Karcolások eltávolítása polírozóanyaggal.

Takarjuk le a készülék vagy egyé elektromos eszköz nyílásait polírozás során, hogy azok még véletlen se sérüljenek meg. Tökéletes erre a célra egy maszkolószalag. Ha ezzel megvagy, kend rá a krémet a kijelzőre, majd egy puha ruha segítségével körkörös mozdulatokkal távolítsd el a karcokat róla.

11, Por eltávolítása hangszóróból és egyéb nyílásokból egy fogkefe segítségével.

Csak egy mezei fogkefére van szükséged ahhoz, hogy kitisztítsd a telefonod. Lehetőleg ne tegyél rá semmilyen krémet és vízzel se itasd át. Csak dörzsöld a száraz fogkefét a gombok, hangerő szabályzó gombok és hangszóró körül, és néhány percen belül megszabadulsz a felgyülemlett portól.

Hasznosnak találtad a cikket?

- Hirdetés -
Világunkhttps://vilagunk.hu
A Vilagunk.hu-n keresztül naponta hozom el nektek azokat az érdekességeket, híreket és inspiráló tartalmakat, amik megmozgatják a fantáziát és gazdagítják a mindennapokat. Imádom a horoszkópok világát és mindig keresem a legújabb információkat, hogy Ti is érdekes és hasznos tartalmakat kaphassatok. Csatlakozzatok, fedezzük fel együtt a világot!

Friss bejegyzések

Ez is érdekelhet!