20 tipp, amivel megmentheted saját életedet és másokét is

- Hirdetés -

Az életben bizony vannak rendkívül kellemetlen dolgok és annál rosszabb helyzetek. Bármikor kerülhetsz olyan szituációba, amelyben, ha nem vagy teljesen felkészült, akkor érhetnek meglepetések. Mindig jó, ha tisztában vagy azzal, mit kell tenned egy katasztrófa, egy rosszullét vagy egy esetleges támadás esetén.

Remélhetőleg a következő tippekre egyáltalán nem lesz szükséged, de jó, ha felkészült vagy. Jobb, ha a váratlan eseményeket minimális vesztességgel vagy anélkül úszod meg.

Ha hóban vagy esetleg sivatagban vagy kénytelen vesztegelni, akkor soha ne hagyd el az autódat, ugyanis azt könnyebben megtalálják, mint téged. Ha utóbbiban akadsz el, akkor a hőség elől mássz be a kocsi alá, amíg rád találnak. Ha nem tudod, hol vagy, ne indulj el, mert akár baleset is érhet út közben. Abban az esetben viszont, ha pontosan tudod, hogy hol vagy és hova szeretnél eljutni, akkor nyugodtan indulj útnak.

- Hirdetés -

Ha olaj vagy zsír ég, akkor soha ne önts rá vizet!

Mindenképpen valamilyen száraz dolgot, például lisztet, sót vagy szódabikarbonát kell az égő olajra önteni, mert a víztől csak magasabbra csapnak a lángok.

Ha elrabolnak…

- Hirdetés -

…Akkor próbálj meg minél több személyes dolgot hagyni magad után, mert így könnyebben a nyomodra akadhatnak, valamint bizonyítékként is szolgálhatnak.

Ha valamit a kocsi tetején felejtesz…

…Na és persze el is indulsz, a tárgy az első kanyarodás alkalmával biztosan leesik majd. Mikor észreveszed, menj vissza oda, ahol utoljára láttad. Lehet, hogy nem kerül elő rögtön, de ha szerencséd van, valaki visszajuttatja majd neked, hisz a közösségi oldalakat is gyakran használják erre a célra. Ha mondjuk a pénztárcádról van szó, könnyebb a helyzet, mivel az tartalmaz személyes adatokat, amelyek alapján könnyen megtalálhatnak téged, persze csak akkor, ha a megtaláló becsületes ember.

- Hirdetés -

Egy hasonló történetet is találtunk már az interneten: „Nagyon szórakozott vagyok. Egyszer tankolás közben a kocsi tetejére tettem a pénztárcámat, majd így indultam el. A pénztárca leesett az autóról kanyarodás közben. Egy pár találta meg, akik az adataim alapján Facebookon megkerestek engem és a szüleimmel is felvették a kapcsolatot. Biztosak akartak lenni benne, hogy nem elraboltak és nem nyomot akartam hagyni magam után, hanem csak véletlenül vesztettem el a pénztárcámat. Korábban még sosem gondoltam erre, de nagyon okos ötlet!”

Ha tömegben vagy…

Akkor fennáll a veszélye annak, hogy eltaposhatnak. Ilyen esetben mindig sodródj a tömeggel, soha ne vele szemben próbálj meg haladni. Ha van rá lehetőséged, akkor átlósan próbálj meg kijutni a tömegből. Akkor, ha egyben állsz, akkor biztosan lenyomnak és halálra taposnak.

Hogy ijeszd el a támadódat?

Ha két ujjadat a szádba teszed és öklendezni kezdesz, a támadó biztosan el fog engedni, hisz senki nem akarja, hogy lehányják.

Ne hagyd, hogy betuszkoljanak egy autóba!

Ha bármilyen fegyverrel támadnak meg, mondd a támadónak, hogy inkább bántson téged, minthogy elmenj vele, mert az sokkal rosszabb. Általában a támadó azonnal tovább áll, hisz nem engedelmeskedsz neki.

Soha ne hagyd őrizetlenül az italod egy szórakozóhelyen, hisz bármit belerakhatnak.

Ha egy éles eszközzel megszúrnak, ne húzd ki a testedből, mert akkor biztosan elvérzel.

Az eszköz, amellyel megszúrnak valószínű, hogy okoz valamilyen belső sérülést. Ugyanakkor egyfajta dugóként is szolgál, mivel a sérülés olyan, mint a tárgy alakja. Ha kihúzod, azonnal vérezni kezdesz.

Ha egy erdőben tévedsz el…

…Akkor ne hagyd el a helyet, ahol éppen vagy. Ugyanis keresőid mindig az utolsó tartózkodási helyed alapján kezdik meg a kutatást.

Ha szemen szúrnak, akkor takard le mindkét szemed, mert a mozgás nagyobb kárt tehet a szemedben. Külön pedig nem tudjuk mozgatni szemeinket.

Földrengés esetén

Ha rázkódást érzel, amely 5-10 másodperc alatt nem szűnik meg, akkor biztosra veheted, hogy földrengés lesz. Bújj el egy stabil tárgy alá vagy szaladj ki egy olyan helyre, ahol nincsenek épületek és vezetékek. Autóba soha ne szállj be! Ha pedig tengerparton tartózkodsz földrengés idején és azt látod, hogy a víz visszahúzódik, akkor minél előbb keress egy magas pontot, mert szökőár közeleg.

Ha van valaki az otthonodban…

…Akkor soha ne kapcsolj villanyt, mert így a betörő tudni fogja, hogy otthon vagy. Sötétben pedig sokkal gyorsabban tájékozódsz, mint a betörő, hisz ismered az otthonod. Zseblámpa használata sem ajánlatos, ugyanis fényéből pontosan kiderül, hol tartózkodsz a házban.

Soha ne ugorj vízbe, hogy kiments egy fuldoklót!

A pánikba esett ember magával fog ragadni és a víz alá húzni. Inkább dobj be neki valamilyen tárgyat vagy kötelet, amivel ki tudod őt húzni.

Ne keverd a tisztítószereket!

Főleg a fehérítőt és az ammóniát. Elegyükből ugyanis mérgező gáz jön létre, amely meg is ölhet téged. Ha mégis megtörténik a baj, hagyd el minél előbb a helyiséget és szellőztess.

Ha egyedül élsz, akkor mindig legyen valaki, akinek üzensz minden este, így biztosan tudni fogják, ha bajban vagy, amennyiben nem kapják meg szokásos üzenetedet.

Legyen a lakásodban szén-monoxid érzékelő eszköz

Fűtési szezonban gyakran előfordulnak halálesetek szén-monoxid szivárgás esetén. A gáz szagtalan, így nem veszed észre a szivárgást. Ha így hajtod álomra a fejed, biztosan nem ébredsz majd fel reggel.

Ha autóban utazol, akkor soha ne tedd a lábad a műszerfalra, mert baleset esetén a térdeid a koponyádban landolhatnak. Az eredményt nem kell ragozni.

Ha szemölcsöd vagy anyajegyed van…

…És szélei elmosódtak vagy nem szimetrikusak, esetleg folyadék szivárog belőle és piros, akkor majdnem biztosra veheted, hogy bőrrákod van. A melanoma gyorsan öl, ezért azonnal fordulj orvoshoz.

Ha kihűltél…

Lehet, hogy nem is tudsz róla, csak nagyon hideg vagy. A hipotermia rontja az ítélőképességet, ezért minél hamarabb kezd el felmelegíteni magad.

- Hirdetés -
Világunkhttps://vilagunk.hu
A Vilagunk.hu-n keresztül naponta hozom el nektek azokat az érdekességeket, híreket és inspiráló tartalmakat, amik megmozgatják a fantáziát és gazdagítják a mindennapokat. Imádom a horoszkópok világát és mindig keresem a legújabb információkat, hogy Ti is érdekes és hasznos tartalmakat kaphassatok. Csatlakozzatok, fedezzük fel együtt a világot!

Friss bejegyzések

Ez is érdekelhet!