Mutatunk 11 trükköt, amely a kritikus helyzetekben megmenthetik az életed

- Hirdetés -

Saját hibánkon kívül is kerülhetünk olyan helyzetbe, amely veszélyes lehet vagy legalábbis mi annak érezzük. Mindannyian szeretnénk elkerülni azt, hogy egy sötét sikátorban üldözzenek minket vagy egy teljesen kihalt útszakaszon robbanjunk le az autónkkal. Ha azonban mégis ilyen kellemetlen szituációba keverednél, akkor a következő tanácsok a segítségedre lehetnek.

Ha valaki elrabolna…

Ha akaratodon kívül bekényszerítenek vagy tuszkolnak egy autóba, akkor igyekezz minél több személyes holmit hátrahagyni. Azonban a telefonod sose legyen köztük, hisz az is előfordulhat, hogy később nagy hasznát veheted majd. Szándékosan elejtett dolgaid azonban segíthetnek a nyomodra bukkanni.

- Hirdetés -

Ha egy liftben támadnak meg…

Amellett, hogy zavarba hozza támadódat a lehető legtöbb gomb megnyomása, lehetőséget ad arra is, hogy elszaladj vagy segítséget kérj és jelezz valakinek.

Innen tudhatod, hogy közeleg a vihar

- Hirdetés -

Egy egyszerű trükkel megtudhatod, milyen idő lesz. Rázz fel bármilyen italt és öntsd egy üvegtálba. Amennyiben a buborékok csak a tál szélén jelennek meg, akkor jó idő lesz, ha viszont az ital közepén is buborékokat látsz, akkor viharos időre számíthatsz. A magyarázat pedig nagyon egyszerű. A légköri nyomás hatására a buborékok elrendeződnek. A magas nyomás hatására kiszorulnak a tál szélére, ez jelzi a napos időt. Abban az esetben viszont, ha a nyomás alacsony, akkor a buborékok az eredeti helyükön maradnak és esős, viharos idő következik.

Ha defektes a kerékpárod, akkor…

Ha defekt a semmi közepén ér, akkor tömd ki a gumit fűvel. Ez a megoldás megteszi addig, amíg haza vagy egy benzinkútra érsz.

- Hirdetés -

Le-és felszállás közben figyelj a repülőn

Mindig légy nagyon figyelmes a fel-és a leszállás első három percében, ugyanis cselekvő készségeddel megmentheted az életed. A légi balesetek 61%-a ezekben a periódusokban történik.

Tűzoltás szódabikarbónával

Soha eszedbe se jusson, hogy forró olajat vagy zsírt, amely már lángra kapott, azt vízzel oltsd el. Önts a lángoló felületre szódabikarbónát, ugyanis ha nyílt lánggal érintkezik, akkor szén-dioxid keletkezik és a láng elalszik. Ez a módszer azonban csak a kisebb tüzek eloltására alkalmas, mivel nagy mennyiségű szódabikarbóna szükséges hozzá.

Ha rád tör a pánik, akkor így nyugtasd meg magad

Vészhelyzetben a pánik óriási akadálya lehet az életben maradásnak.

Ilyen esetben nézz körül, érintsd meg a talajt vagy számold meg a körülötted lévő tárgyakat. Ezek a tevékenységek maximális koncentrációt igényelnek, így elterelik a figyelmed arról, hogy pánikba estél.

Lassú légzés – Lassan és egyenletesen vedd a levegőt és figyelj a hosszú kilégzésre. Próbálj a hasaddal, nem pedig a mellkasoddal lélegezni.

Minden érzésedet mond ki hangosan és pontosan határozd meg azt is, hogy mit fogsz tenni az adott esetben azért, hogy megmenekülj.

Ha sötétben mész át az úton, világíts a telefonoddal

A telefonod segítségével nemcsak te fogsz jobban látni, hanem a sofőrök is téged. Ezzel elkerülheted a baleseteket.

Csőlátás ellen szagolj kámfort

Több, mint hat órás vezetés után kialakulhat csőlátás. Ez azt jelenti, hogy a figyelmed csak és kizárólag az autód előtt lévő tárgyakra koncentrálódik. Elterelődik a figyelmed, nem veszed észre a gyalogosokat vagy, hogy mi történik az úton és az út szélén. Amikor fáradtnak érzed magad, akkor szórj kámfor kristályokat egy textil darabra vagy vigyél magaddal egy üveg kámforolajat és tedd az orrod elé. Azonnal éberebbnek fogod érezni magad.

Fújd vagy törölgesd az orrod, ez távol tartja tőled a támadót

Ha megijedtél, akkor viselkedj úgy, mint egy hisztériás. Sírj, zokogj és törölgesd az orrod. Ha elkezded fújni az orrod, akkor valószínűleg a támadód félrenéz és lehetőséged lesz elfutni.

Legyen nálad egy hamis papír arról, hogy HIV-pozitív vagy

Nemcsak egy erőszakos cselekmény esetén menthet meg téged ez a darab papír, hanem egy rablásnál is segítségedre lehet. Főleg abban az esetben, ha a támadó nem túl jól informált a betegséggel kapcsolatban, akkor valószínűleg hozzád sem fog érni, nehogy elkapja azt.

- Hirdetés -
Világunkhttps://vilagunk.hu
A Vilagunk.hu-n keresztül naponta hozom el nektek azokat az érdekességeket, híreket és inspiráló tartalmakat, amik megmozgatják a fantáziát és gazdagítják a mindennapokat. Imádom a horoszkópok világát és mindig keresem a legújabb információkat, hogy Ti is érdekes és hasznos tartalmakat kaphassatok. Csatlakozzatok, fedezzük fel együtt a világot!

Friss bejegyzések

Ez is érdekelhet!