A fiú 28 éven át minden születésnapjára whisky-t kapott apjától – Most eladja gyűjteményét és házat vesz az árán

- Hirdetés -

Matthew Robson 1992-ben született az angliai Tauntonban. Matthew édesapja, Pete meg szerette volna ünnepelni kisfia érkezését, ezért vett egy palackkal a skót Macallan tizennyolc éves single malt whisky-jéből, amit végül mégsem bontott meg. A megmaradt ital láttán úgy döntött, hogy elteszi az üveget és fia minden születésnapjára vesz belőle egy palackkal. A terv az volt, hogy mire Matthew betölti 18. életévét, addigra lesz neki tizennyolc üveggel a skót whisky-ből, így lesz mivel ünnepelnie.

A fiú elmondása szerint gyerekként még rendkívül furcsának találta édesapja születésnapi ajándékai, hiszen akkoriban még nem ihatott, így nem tudott mit kezdeni az italokkal. A whisky minden évben a polc tetején landolt, édesapja pedig ráírta a dobozra, hogy „Soha ne bontsd fel!”. Matthew azért más ajándékokat is kapott, mert édesapja nem akarta, hogy fia bármiben is hiányt szenvedjen.

A kisfiúból szép lassan felnőtt férfi vált, de a 18. születésnapon sem bontottak fel egyetlen üveggel sem a Macallanből. Ennek örömére Pete nem nem hagyta veszni a dolgot és tovább folytatta a tizennyolc éve tartó hagyományt, vagyis tovább vásárolta a whisky-ket fia születésnapjaira. Amellett, hogy a fiatalembernek ezáltal már huszonnyolc üvegre gyarapodott gyűjteménye, az ital értéke is az eredeti ár többszöröse lett.

- Hirdetés -

Az édesapa huszonnyolc év alatt körülbelül ötezer fontot, vagyis nagyjából két millió forintnyi összeget költött a Macallan whisky-re. A skót ital összértéke azonban, mára már ennek sokszorosa. A gyűjtemény több, mint negyvenezer fontot, azaz tizenhat millió forintot ér. Az előzetes tervek szerint a fiatalember és családja eladja a Macallan-gyűjteményt és az érte kapott összegért leteszik a foglalót Matthew első saját házára.

- Hirdetés -
Világunkhttps://vilagunk.hu
A Vilagunk.hu-n keresztül naponta hozom el nektek azokat az érdekességeket, híreket és inspiráló tartalmakat, amik megmozgatják a fantáziát és gazdagítják a mindennapokat. Imádom a horoszkópok világát és mindig keresem a legújabb információkat, hogy Ti is érdekes és hasznos tartalmakat kaphassatok. Csatlakozzatok, fedezzük fel együtt a világot!

Friss bejegyzések

Ez is érdekelhet!