A kétéves kislánynál 4-es stádiumú rákot diagnosztizálnak – 15 hónapos fárasztó kezelés után azonban Molly legyőzte a halálos kórt

- Hirdetés -

A neuroblastoma olyan rák, amely általában az öt év alatti gyerekeket támadja meg. Ez az „éretlen idegsejtek” következménye, amely a test bármely területén kialakulhat, de leggyakrabban a mellékvesék közelében fedezik fel azt.

A kezelés műtétet, kemoterápiát, sugárkezelést, csontvelő-átültetést vagy immunterápiát is tartalmazhat. Az, hogy a kezelések közül melyikre van szükség az idegrendszer stádiumától függ. Az öt éves túlélési arány változó, de jellemzően meghaladja az 50%-ot. A statisztika azonban becsapós is lehet, hiszen korántsem mindegy, hogy a betegséget hányadik stádiumában diagnosztizálják.

A 21 hónapos Molly Hughes-nél 2017-ben fedezték fel a 4-es stádiumú neuroblastómát. Anyja, Chelsea Hughes elmondta, hogy a rák lánya kis testének nagy részében elterjedt.

- Hirdetés -

A betegség leküzdése érdekében Molly-nak intenzív kezelést kellett kapnia. 15 hónap alatt a kislány összesen 130 napot töltött a kórházban, ahol a kemoterápia mellett őssejt átültetésen is átesett, valamint sugárterápiát és immunterápiát is kapott.

„Nagyon hálásak vagyunk, hogy az orvosok mindent megtettek azért, hogy Molly még sokáig velünk lehessen, és láthassuk őt felnőni” – mondta Chelsea. Az anya hozzátette azt is, hogy a kislánynak az egyik kezelés során károsodott a hallása, amelynek következtében hallókészüléket is kell viselnie.

„A kezelések sokkal jobban megviselnek egy kisgyermeket, mint egy felnőttet. Molly hihetetlen erőről tett tanúbizonyságot, amely minden egyes nap átsegítette őt a fárasztó kezeléseken” – mondta el a kislány orvosa.

- Hirdetés -

Öt kemoterápia után Chelsea fontos telefonhívást kapott. Az anyának elmondták, hogy lánya állapota életében először javulást mutat, így Molly szülei egy kicsit megkönnyebbülhettek.

„Hirtelen a földre rogytam, és csak öleltem a telefont, megmozdulni sem tudtam a boldogságtól” – emlékezett vissza Chelsea.

A jó hír örömére a szülők kirándulást terveztek a tengerpartra, mivel Molly imádta a strandot, de betegsége miatt sajnos nem tudott fürdeni és vízben játszani sem, amit előtte nagyon szeretett csinálni.

- Hirdetés -

Molly családja annyira büszke volt a kislány eredményeire, hogy a Facebookon is közzétették történetét, hogy mindenki láthassa a kicsi hihetetlen élni akarását.

A neuroblastoma-nál magas a visszaesés kockázata, így Molly kapott egy gyógyszert is, amely igyekszik megakadályozni azt. Két évig kell szednie és negyed évenként kontrollra járnia.

Öt évig nem jelenthető ki, hogy legyőzte a betegséget, de a kislány egyelőre tünetmentes. Minden ellenőrzés kiváló eredményeket mutatott, így jó úton halad a teljes gyógyulás felé. Szülei alig várják, hogy a kicsi újra egészséges legyen.

Chelsea egy mosolygós képet is megosztott közösségi oldalán, hogy mindenki láthassa, hogy a sok megpróbáltatás ellenére Molly mennyire vidám és boldog.

- Hirdetés -
Világunkhttps://vilagunk.hu
A Vilagunk.hu-n keresztül naponta hozom el nektek azokat az érdekességeket, híreket és inspiráló tartalmakat, amik megmozgatják a fantáziát és gazdagítják a mindennapokat. Imádom a horoszkópok világát és mindig keresem a legújabb információkat, hogy Ti is érdekes és hasznos tartalmakat kaphassatok. Csatlakozzatok, fedezzük fel együtt a világot!

Friss bejegyzések

Ez is érdekelhet!