Világunk.hu
2023 november 30 csütörtök
Világunk.hu
KezdőlapEgészség16 gyerekük van és még többet akarnak. Milyen jövő vár így a...

16 gyerekük van és még többet akarnak. Milyen jövő vár így a kicsikre?!

-

16 gyermekük van, de nem tartják kizártnak, hogy tovább bővítik a családot. Az egész házasságuk a gyereknevelésről szól.

kep 2022 08 28 120905477

Bizonytalan jövő

A Bonellékhez hasonló nagyszámú családot nézve az a benyomásunk támad, hogy a 21. században nem mindenki tud a fogamzásgátlás létezéséről. Érdekes módon a lakosság kis százaléka egyáltalán nem szándékozik ilyen dolgokhoz folyamodni, és ha jönnie kell a babának, akkor jön. Ezeket az embereket nem érdekli, hogy utódaik milyen körülmények között nevelkednek, és milyen lesz a jövőjük. 

Alapvetően a szülők próbálnak megadni mindent a gyermekeiknek. Ha jól mennek a dolgok, akkor lakást vagy autót is vesznek nekik, de ez egy ilyen nagyszabású családnál esélytelen. Helyett a családnak a túlélésre kell koncentrálnia, amit természetesen az állam, azaz a dolgozó állampolgárok adója segít.

kep 2022 08 28 120914736

Jeni Bowell láthatóan nem törődik utódai jövőjével. A tizenhat gyermekes édesanya kijelenti, hogy addig fog szülni, amíg a szervezete engedi. Annak ellenére, hogy már nagymama, semmi rosszat nem lát abban, hogy több babája legyen. A 18 tagú ausztrál család nagyon aktív a közösségi médiában. A Facebookon, a YouTube-on és az Instagramon is aktívak.

Jeni Bonell kivételesen vallásos ember, és úgy gondolja, hogy egy ilyen nagy család igazi áldás.

„Annyi gyerekkel vagyok megáldva…”

Óriási a korkülönbség a testvérek között. A gyerekek legidősebb tagja 31 éves, a legfiatalabb pedig mindössze 6 éves. Vagyis elméletileg a nagyobb gyerekek szüleik lehetnének a fiatalabbaknak.

16 gyermekük van

A nagycsaládos élet sok nehézséggel jár. A ruháztatás, és az élelmiszerhiány jelentik a fő kihívásokat. Az 51 éves Jeni és férje azonban optimisták. Fittyet hánynak a problémákra és azt mondják, nem bánnák, ha több gyermekük születne. Az ausztrál Queensland államban élő házaspárnak eddig kilenc fia és hét lánya született. Már nagyszülők lettek, és hat unokájuk van.

Az egyik interneten közzétett vlogban az 51 éves Jeni bevallotta, hogy hetente körülbelül 150.000 forintnyi összeget költ a családja ételére. A család nem engedheti meg magának a luxust. Reggelijük általában rántottából, pirítósból, babból és szalonnából áll. A nő nevet azon, hogy a bolti eladók sokszor azt hiszik, hogy egy motelt vezet és oda visz élelmiszert. A nagyobb gyerekek egy része már kiköltözött a házból, így szabadult fel egy kis hely a kisebbek számára.

Több gyerek lesz?

Ray bonell, a családfő elismeri, hogy nem zárkózik el a további gyermekektől.

„Szeretnék több gyereket….”

kep 2022 08 28 120826518

„Nagyon elégedettek vagyunk azzal, amink van, nyitottak vagyunk többre is. Lehetséges, hogy az élet megakadályozza ezt, de mindig van remény. Ha megtörténik, meg fog történni. Ha nem, akkor nem, akkor is boldogok vagyunk. Amíg lehet, lesz gyerekünk.”

kep 2022 08 28 120815508

Mit gondoltok? Írjátok meg a véleményeteket kommentben!