26 emeletes disznóólat építettek Kínában. Évente több mint egymillió állatot vágnak le itt

- Hirdetés -

Évente átlagban 1,2 millió állatot fognak megölni élelmezési célból

A kínai Wuhantól 80 km-re, Ezhou külterületén épült a világ legnagyobb ilyen jellegű farmja. A termelés már tavaly októberben megindult körülbelül 4.000 koca érkezésével.

kep 2023 04 10 121000894 26 emeletes disznóólat építettek Kínában. Évente több mint egymillió állatot vágnak le itt

Egy átlagos irodaháznak tűnik, azonban ez a világ legkorszerűbb húsüzeme. Éves szinten 1.2 millió disznó levágásához és feldolgozásához szükséges minden feltételnek megfelel.

- Hirdetés -

Az épület a Zhongxin Kaiwei cementipari vállalat legújabb üzleti dobása.

kep 2023 04 10 121051523 26 emeletes disznóólat építettek Kínában. Évente több mint egymillió állatot vágnak le itt

Kínában a sertéshús a legnépszerűbb állati fehérjeforrás. A globális sertéshúsfogyasztás több mint fele ebben az országban történik. Ha lehet hinni az előrejelzéseknek, tíz év múlva az ország fogyasztása 51,77 millió tonnáról 60,77 millió tonnára fog növekedni.

A „disznóhotel” mögött már egy második ilyen létesítmény is épülőben van. A kettőben együtt 800.000 négyzetméteren folyik majd a disznók tenyésztése.

- Hirdetés -
kep 2023 04 10 121101089 26 emeletes disznóólat építettek Kínában. Évente több mint egymillió állatot vágnak le itt

Összesen 650.000 állatot jelent teljes kapacitás mellett.

„Egyszerűen felfoghatatlan. Amikor még én neveltem malacokat, úgy 30 évvel ezelőtt, nekünk csak néhány állatunk volt a disznóólban. Úgy hallottam, hogy a malacok ezeken a farmokon pár hónap alatt eladhatóvá válnak, az én időmben viszont egy évig is neveltük őket. De gondolom, ahogy a technológia fejlődik, ez egyre általánosabb jelenség lesz” – nyilatkozta egy helyi farmer

Mit gondoltok? Írjátok meg a véleményeteket kommentben!

- Hirdetés -

Via

- Hirdetés -
Világunkhttps://vilagunk.hu
A Vilagunk.hu-n keresztül naponta hozom el nektek azokat az érdekességeket, híreket és inspiráló tartalmakat, amik megmozgatják a fantáziát és gazdagítják a mindennapokat. Imádom a horoszkópok világát és mindig keresem a legújabb információkat, hogy Ti is érdekes és hasznos tartalmakat kaphassatok. Csatlakozzatok, fedezzük fel együtt a világot!

Friss bejegyzések

Ez is érdekelhet!