7 mindennapi dolog, ami derékfájást okozhat. Így kerüld el…

- Hirdetés -

Nem vagy egyedül a hátfájásoddal, de azt tudod, hogy nem a gyógyszeres kezelés a leghatékonyabb küzdelem a hátfájás ellen?

Egy bizonyos kor felett a legtöbb embernek sajog a háta. Ha olyan az életvitelünk, vagy a munkánk, akkor ez a probléma sokkal korábban is jelentkezhet.

Túl szűk szoknyát, vagy magassarkút hordasz

kep 2023 10 21 150600849 7 mindennapi dolog, ami derékfájást okozhat. Így kerüld el...

Míg a ceruzaszoknyák elcsavarják a férfiak fejét, hátfájást is okozhatnak. A szűk szoknyák korlátozhatják a csípő mozgását, ami megterheli a gerincet. Ugyanez történik, ha felveszel egy pár magassarkút: ezek a cipők természetellenes magasságba helyezik a lábfejet, ami viszont a hát alsó részének izomzatának elmozdulását okozza. Annak érdekében, hogy egészséged feláldozása nélkül élvezd a divatot, válassz olyan szoknyát, amely lehetővé teszi a lábad szabad mozgását, és válassz alacsonyabb sarkú cipőt.

- Hirdetés -

Gyakran iszol szénsavas üdítőket

kep 2023 10 21 150744674 7 mindennapi dolog, ami derékfájást okozhat. Így kerüld el...

A cukros italok kortyolgatása nem a legegészségesebb módja az energia fenntartásának, és sok egyéb egészségügyi kockázat mellett a hátfájást is súlyosbíthatják. A cukros üdítők fogyasztásának szokása vesekő kialakulásához vezethet, ami súlyos hátfájást okozhat. A szénsavas italok fogyasztása a gázok megragadásához is vezet az emésztőrendszerben, és nyomást gyakorol a gerincre. Ha egy pohár kólás elfogyasztása után fáj a hátad, ideje elgondolkodni, hogy valami mással enyhítsd a szomjúságodat.

Feszült vagy

kep 2023 10 21 150941292 7 mindennapi dolog, ami derékfájást okozhat. Így kerüld el...

Amikor a szervezet stresszhormonokat szabadít fel, az izmait ösztönösen megfeszíti. Az izmok feszültsége viszont fájdalmas érzésekhez vezet a nyakban, a vállban és a hátban. Tanulmányok kimutatták , hogy a relaxáció beépítése a napi rutinba hatékonyan javíthatja a hátfájást.

Rossz párnán alszol

asdasdasd 7 mindennapi dolog, ami derékfájást okozhat. Így kerüld el...

Lehet, hogy szereted a kényelmet, de utálni fogod az ebből fakadó hátfájást. A legtöbb párna természetellenes helyzetbe hozza a fejét, ami nyomást gyakorol a nyakra és a gerincre, fájdalmat és rossz alvást okozva. Ha nem tudod elképzelni, hogy párna nélkül aludj, keress egy olyat, amely a saját méreteidhez igazodik, és tegyél egy másikat a térded közé vagy alá. Ezek az alvási pozíciók bizonyítottan enyhítik a gerincre nehezedő stresszt.

- Hirdetés -

Rosszul mosogatsz

kep 2023 10 21 151308308 7 mindennapi dolog, ami derékfájást okozhat. Így kerüld el...

Ha mosogatás közben a mosogató fölé hajolsz, az nyomást gyakorol a hát alsó részére, és az ezen a területen lévő izmok megfeszülnek. Ha néhány percig megtartod ezt a pozíciót, előfordulhat, hogy sajogni fog a hátad. A hát alsó részének megerőltetésének elkerülése érdekében tedd az egyik lábad egy kis székre. Ez segít beállítani a testtartásod, és megakadályozza, hogy megnyújtsd a hátát.

Túl sokat lépcsőzöl

kep 2023 10 21 151510731 7 mindennapi dolog, ami derékfájást okozhat. Így kerüld el...

Noha a lépcsőn való fel-lejárást általában egészséges szokásnak tekintik, nem ez a legjobb módja annak, hogy fitt maradj, ha derékfájásod van. Ha térd- vagy hátfájdalmaktól szenvedsz, jobb, ha beszélsz az orvosoddal mielőtt lépcsőn kezdesz edzeni.

Az ágyban olvasol

kep 2023 10 21 151614643 7 mindennapi dolog, ami derékfájást okozhat. Így kerüld el...

Ha elalvás előtt rendszeresen elolvasol néhány oldalt kedvenc könyvedből, merevséget okozhat a válladban és a hátadban. Amikor az ágyban olvasás közben hátradőlünk, feszültséget okoz a gerincben és a hát alsó részének izomzatában, ami fájdalomhoz vezet. Ha egy könyv lefekvés előtti olvasása segít ellazulni egy fárasztó nap után, fektess be egy jó gerinctámaszú székre.

- Hirdetés -

Mit gondoltok? Írjátok meg a véleményeteket kommentben!

- Hirdetés -
Világunkhttps://vilagunk.hu
A Vilagunk.hu-n keresztül naponta hozom el nektek azokat az érdekességeket, híreket és inspiráló tartalmakat, amik megmozgatják a fantáziát és gazdagítják a mindennapokat. Imádom a horoszkópok világát és mindig keresem a legújabb információkat, hogy Ti is érdekes és hasznos tartalmakat kaphassatok. Csatlakozzatok, fedezzük fel együtt a világot!

Friss bejegyzések

Ez is érdekelhet!