Világunk.hu
2023 szeptember 23 szombat
Világunk.hu
KezdőlapEgészség8 intő jel! Ha ezeket tapasztalod egy lángososnál, NE EGYÉL OTT!

8 intő jel! Ha ezeket tapasztalod egy lángososnál, NE EGYÉL OTT!

-

Ezekre érdemes odafigyelni.

Balcsipart, strandolás, sör és persze lángos. Azt tudjuk már, hogy idén a lángost közel aranyárban mérik, úgyhogy érdemes odafigyelni, hogy ha már rávesszük magunkat egy kis „luxusra”, akkor ne legyen kidobott pénz.

langosos

Ezekre kell figyelni!

OLAJSZAG

Nyilvánvaló, hogy olajszag érezhető egy lángososnál, de nem mindegy, hogy milyen. Ha túl erős, égett szaga van, akkor nem cserélik rendszeresen. Az ízét is elrontja, és a hasunkat is megfekszi.

HŐMÉRSÉKLET

A hideg tészta nem tesz jót a gyomrunknak. Megfájdul tőle. A lángost frissen kell készíteni. Ha hideg, inkább küldjük vissza. Csak olyan helyen együnk, ahol frissen sütik.

KESZTYŰ

Ez már előírás, úgyhogy figyeljünk arra, hogy legyen kesztyű a dolgozón, ha ugyanaz adja ki a lángost, aki elveszi a készpénzt is…

kep 2023 07 09 135240752

ROVAROK

Ne hozzunk el olyan lángost, ami már ki van pakolva és esetleg rászálltak a legyek.

KOSZ

Ha az egész pult ragad, és már odaszáradt az olaj, akkor keressünk másik helyet. Vélhetőleg nem takarítják rendesen. Mi lehet akkor a konyhában?

HŰTŐ

Csak akkor rendeljünk, ha azt látjuk, hogy a feltéteket a hűtőből veszik ki. Nagy melegben gyorsan romlanak a termékek. Főleg a tejtermékek.

kep 2023 07 09 135255469

TÁLCA

Olyan helyről vásároljunk, ahol a lángost egyszer használatos papírtálcán szolgálják fel. Ha műanyagon kapjuk, akkor lehetőleg legyen alaposan elmosogatva.

FOKHAGYMA

Egyes helyeken nem a személyzet teszi rá a fokhagymát, hanem ki van téve a vendégeknek és mindenki kedvére pacsmagolhatja a lángosát. Ez nem valami higiénikus, hiszen kézzel is belenyúlhatnak, vagy ételmaradékok kerülnek a fokhagymás szószba.

Mit gondoltok? Írjátok meg a véleményeteket kommentben!

Via