A COVID mutálódott. Új, jellegzetes tünetet produkál

- Hirdetés -

Ismét COVID-19 fertőzéseket regisztrálnak világszerte – egyre több országnak kell megküzdenie a növekvő számú beteggel. Lengyelországban a szakemberek arra figyelmeztetnek, hogy megbetegedések hullámát éljük át és hosszú idő után az első halálesetek is megtörténtek. Bár a betegségről azt mondják, hogy enyhe a tünetei néha akár súlyosak is lehetnek.

covid tunet A COVID mutálódott. Új, jellegzetes tünetet produkál
 1. A COVID leggyakoribb tünete
  Jelenleg a COVID leggyakrabban az „Eris” (EG.5.1) és a „Pirola” (BA.2.86) változatok formájában támad, amelyek az Omikron vonal két leszármazottjai. Lengyelországban október végén naponta több mint 750 fertőzést jelentettek, jelenleg ezret tartanak számon, naponta.

Az orvosoknak nincs kétsége afelől, hogy az őszi hullám kellős közepén vagyunk és a betegség tényleges mérete sokkal nagyobb. Bár a COVID jelenlegi formájában nem fejlődik olyan gyorsan, mégis halálos fenyegetést jelenthet egyes emberek számára.

A legtöbb embernél a SARS-CoV-2 fertőzés influenzaszerű tüneteket okoz:

- Hirdetés -
 • láz,
 • orrfolyás ,
 • fájdalom és karcolás a torokban,
 • köhögés,
 • fáradtság,
 • fejfájás.
covid faradt A COVID mutálódott. Új, jellegzetes tünetet produkál

Viszont van még egy tünete, amiről tudnod kell! Dr. Bruno Silvester Lopes, a Teesside-i Egyetem mikrobiológia oktatója az Express.co.uk-nak adott interjújában kifejti, az Eris és Pirola változatokkal való fertőzés domináns tünete az izomfájdalom.

Gyakoriak a hát- és vállfájdalmak. A COVID-19-ben fellépő tünetekként kezelhetők más tipikus tünetekkel együtt – mondja.

A Pirola és Eris törzsek enyhe vagy súlyos fáradtságot és fájdalmat okozhatnak a vállízületekben. Ez tehát a SARS-CoV-2 variánsokkal való fertőzést jelezheti – teszi hozzá.

 1. Ha fájdalmat érez ezeken a helyeken, végezzen el egy tesztet
  A szakértő elmondta, hogy a fájdalom különösen a nyakat, a térdeket, a csípőt és a karokat érinti.

„Ha a normál COVID-tünetek, például láz és hidegrázás, légszomj a mellkasban, a szaglás vagy az ízlelés elvesztése gyakoriak, és ha általános fáradtság jelentkezik, az valószínűleg a COVID-19-hez kapcsolódik” – mondja .

Az Egészségügyi Világszervezet szerint az Eris nem jelent nagyobb kockázatot a közegészségügyre, mint az Omikron-változat többi leszármazottja. A Pirola viszont számos jelentős mutációval rendelkezik, így ennél az alváltozatnál nagyobb a kockázata annak, hogy képes megkerülni az immungátat, akár a beoltott embereknél is.

- Hirdetés -
Világunkhttps://vilagunk.hu
A Vilagunk.hu-n keresztül naponta hozom el nektek azokat az érdekességeket, híreket és inspiráló tartalmakat, amik megmozgatják a fantáziát és gazdagítják a mindennapokat. Imádom a horoszkópok világát és mindig keresem a legújabb információkat, hogy Ti is érdekes és hasznos tartalmakat kaphassatok. Csatlakozzatok, fedezzük fel együtt a világot!

Friss bejegyzések

Ez is érdekelhet!