A koronavírus miatt végzett magával egy ápolónő. Lelkiismeret-furdalása volt…

- Hirdetés -

Végzett magával egy nővér a koronavírus miatt. Vélhetőleg képtelen volt megbirkózni a pszichés stresszel, amelyet a fertőzés híre okozott neki. Nem bírta tovább a feszült munkahelyi légkört…

samobojstwo z powodu koronawirus A koronavírus miatt végzett magával egy ápolónő. Lelkiismeret-furdalása volt...

Koronavírus

Az incidens az olaszországi Monza városában történt 2020-ban. A helyi kórház egészségügyi személyzetének egyik alkalmazottja, aki értesült a koronavírus-fertőzésről, lelki összeomlást kapott.

A 34 éves nőnek vélhetőleg lelkiismeret-furdalása volt, hogy a munkája során jelentős számú embert megfertőzhetett.

kep 2022 02 20 104412 A koronavírus miatt végzett magával egy ápolónő. Lelkiismeret-furdalása volt...

A halálával kapcsolatos információkat az Olasz Ápolók Országos Szakszervezete is megerősítette. Ebben a szervezetben 450.000 egészségügyi dolgozó van. Ők és családjaik is együttérzésüket fejezték ki a nő halála miatt.

- Hirdetés -
samobojstwo z powodu koronawirus 1 A koronavírus miatt végzett magával egy ápolónő. Lelkiismeret-furdalása volt...

Hogy pontosan miként végzett magával az ápoló, azt nem hozták nyilvánosságra kegyeleti okokra hivatkozva.

Az elhunyt ápolónőt Daniela Trezzinek hívták, és a lombardiai San Gerardo Kórház intenzív osztályán dolgozott. Akkoriban ezt a létesítményt tartották a koronavírus-járvány elleni küzdelem legzsúfoltabb helyének Olaszországban.

cd80a534 03b6 4c1d a585 6f938672 A koronavírus miatt végzett magával egy ápolónő. Lelkiismeret-furdalása volt...

A San Gerardo alkalmazottai azt gyanítják, hogy az a hatalmas stressz, amellyel Trezzi az utóbbi időben szembesült, volt szörnyű tettének az oka. Emellett létezik egy elmélet, amely szerint a nő bűntudatot érezhetett amiatt, hogy rájött, hogy a COVID-19 hordozója. Lehetséges, hogy Daniela magát okolta, amiért más embereket is megfertőzött a koronavírussal, köztük szeretteit is.

5130353 1422 infermiera A koronavírus miatt végzett magával egy ápolónő. Lelkiismeret-furdalása volt...

Nem ez volt az első ilyen eset Olaszországban!

Egy héttel korábban egy velencei nővér is végzett magával. A két eset nagyon hasonlónak tűnik. Mindkét nő ugyanazon okból kifolyólag ontotta ki életét.

- Hirdetés -
9a7fd7e0 6f5e 11ea b99f 691bae26 A koronavírus miatt végzett magával egy ápolónő. Lelkiismeret-furdalása volt...

Londonban is hasonló esetek történtek. Magyarán kijelenthetjük, hogy az egészségügyi dolgozóknak hatalmas teher nyugszik a vállán. Az olasz eset nem meglepő, hiszen akkoriban Olaszország volt a járvány legnagyobb központja Európában. Az ország északi részén nagyon drámai volt a helyzet. Sok esetben az orvosnak kellett választani, hogy kinek segítsen és kinek nem…

Mit gondoltok? Írjátok meg a véleményeteket kommentben!

- Hirdetés -
Világunkhttps://vilagunk.hu
A Vilagunk.hu-n keresztül naponta hozom el nektek azokat az érdekességeket, híreket és inspiráló tartalmakat, amik megmozgatják a fantáziát és gazdagítják a mindennapokat. Imádom a horoszkópok világát és mindig keresem a legújabb információkat, hogy Ti is érdekes és hasznos tartalmakat kaphassatok. Csatlakozzatok, fedezzük fel együtt a világot!

Friss bejegyzések

Ez is érdekelhet!