Világunk.hu
2023 december 5 kedd
Világunk.hu
KezdőlapEgészségA koronavírus miatt végzett magával egy ápolónő. Lelkiismeret-furdalása volt...

A koronavírus miatt végzett magával egy ápolónő. Lelkiismeret-furdalása volt…

-

Végzett magával egy nővér a koronavírus miatt. Vélhetőleg képtelen volt megbirkózni a pszichés stresszel, amelyet a fertőzés híre okozott neki. Nem bírta tovább a feszült munkahelyi légkört…

samobojstwo z powodu koronawirus

Koronavírus

Az incidens az olaszországi Monza városában történt 2020-ban. A helyi kórház egészségügyi személyzetének egyik alkalmazottja, aki értesült a koronavírus-fertőzésről, lelki összeomlást kapott.

A 34 éves nőnek vélhetőleg lelkiismeret-furdalása volt, hogy a munkája során jelentős számú embert megfertőzhetett.

kep 2022 02 20 104412

A halálával kapcsolatos információkat az Olasz Ápolók Országos Szakszervezete is megerősítette. Ebben a szervezetben 450.000 egészségügyi dolgozó van. Ők és családjaik is együttérzésüket fejezték ki a nő halála miatt.

samobojstwo z powodu koronawirus 1

Hogy pontosan miként végzett magával az ápoló, azt nem hozták nyilvánosságra kegyeleti okokra hivatkozva.

Az elhunyt ápolónőt Daniela Trezzinek hívták, és a lombardiai San Gerardo Kórház intenzív osztályán dolgozott. Akkoriban ezt a létesítményt tartották a koronavírus-járvány elleni küzdelem legzsúfoltabb helyének Olaszországban.

cd80a534 03b6 4c1d a585 6f938672

A San Gerardo alkalmazottai azt gyanítják, hogy az a hatalmas stressz, amellyel Trezzi az utóbbi időben szembesült, volt szörnyű tettének az oka. Emellett létezik egy elmélet, amely szerint a nő bűntudatot érezhetett amiatt, hogy rájött, hogy a COVID-19 hordozója. Lehetséges, hogy Daniela magát okolta, amiért más embereket is megfertőzött a koronavírussal, köztük szeretteit is.

5130353 1422 infermiera

Nem ez volt az első ilyen eset Olaszországban!

Egy héttel korábban egy velencei nővér is végzett magával. A két eset nagyon hasonlónak tűnik. Mindkét nő ugyanazon okból kifolyólag ontotta ki életét.

9a7fd7e0 6f5e 11ea b99f 691bae26

Londonban is hasonló esetek történtek. Magyarán kijelenthetjük, hogy az egészségügyi dolgozóknak hatalmas teher nyugszik a vállán. Az olasz eset nem meglepő, hiszen akkoriban Olaszország volt a járvány legnagyobb központja Európában. Az ország északi részén nagyon drámai volt a helyzet. Sok esetben az orvosnak kellett választani, hogy kinek segítsen és kinek nem…

Mit gondoltok? Írjátok meg a véleményeteket kommentben!