A világ 10 legdrágább étele, ami többe kerül, mint a minimálbér

- Hirdetés -

Minden ember szeret enni, finom ételeket megkóstolni, különleges gasztronómiai eljárások során elkészített ételeket megízlelni. Ez egy olyan tevékenység, mely során mindenki jól érzi magát, hiszen az egyedi ízek elképesztő érzést tudnak nyújtani. Ennek ellenére, vannak olyan ételek, élelmiszerek, amiket akkor sem tudnának megkóstolni ha akarnának, mivel áruk horror összegekbe kerül.

Ilyen például a fehér gyöngy kaviár, a Wagyu marhahús vagy épp a jávorszarvas sajt. A mai posztunkban bemutatunk ezeken kívül még jó pár olyan ételt, melynek ára gyakorlatilag a megfizethetetlen kategóriába kerül. Nyilván a leggazdagabb emberek meg tudják kóstolni, de nem gondolnánk, hogy egy minimálbérből élő személy ki tudná fizetni ezeket az összegeket.

Tehát kezdjük!

- Hirdetés -

Japán Wagyu marhahús

A japán Wagyu marhahús a világ legdrágább és egyben legízletesebb étele, aminek kilója 140-150 ezer forint között mozog. A húsnak rendkívül jó aromája van, ami annak köszönhető, hogy ezeket az állatok rendkívül kevés stressz éri. Rendszeresen masszírozzák testüket, sörrel itatják őket valamint klasszikus zenét hallgattatnak velük. Az állat zsírja nem egy különálló részt képez, hanem szó szerint átszövi a húst, ami azért alakult így ki, mert régen igásmarhaként használták őket. Mivel nagy fizikai munkának voltak kitéve, ezért testük így próbált energiát tartalékolni. Ennek köszönhetően úgy olvad szét az ember szájában, mint a vaj.

1 53 A világ 10 legdrágább étele, ami többe kerül, mint a minimálbér

Civet vagy Kopi Luwak kávé

- Hirdetés -

A Civet vagy más néven Kopi Luwak a legdrágább kávé az egész világon, melyből egyetlen kiló 80 és 380 ezer forint között mozog. Azért ekkora intervallumú, mert régiónként változik az ára. Ezt a különleges kávét Indonéziában, a Fülöp-szigeteken és Dél-Indiában is előállítják. Ez egy olyan kávé, mely kávécseresznyéből származik, ami már áthaladt egy cibet macska emésztőrendszerén. Pontosan ennek az eljárásnak köszönhetően annyira drága. Amikor ez a cseresznye az emésztőrendszeren keresztül halad, akkor a különböző enzimek belekerülnek. A bélrendszerből való távozás után összegyűjtik, jó alaposan megmossák, napon kiszárítják, megpörkölik, megfőzik és az így kapott kávébabok különleges aromájúak lesznek.

2 35 A világ 10 legdrágább étele, ami többe kerül, mint a minimálbér

Sáfrány fűszer

A sáfrány a legdrágább fűszer a világon, ami annak köszönhető, hogy évente csak két napig nő és az is ősszel. Kézzel kell őket összegyűjteni és feldolgozni. Egyetlen kiló sáfrányhoz körülbelül 300.000 virágot kell leszedni. Pontosan emiatt annyira drága. Ára 130 és 320 ezer forint között mozoghat.

- Hirdetés -
3 36 A világ 10 legdrágább étele, ami többe kerül, mint a minimálbér

Fehér szarvasgomba

A fehér szarvasgomba a bolygó legdrágább összetevője, melynek létezik fekete változata is, ám az nem annyira drága mint a fehér. Ez az élelmiszer nagyon ízletes, bár sokak szerint inkább már státuszszimbólumnak számít. Egy kiló fehér szarvasgomba nagyjából 665 ezer forintba kerül.

4 29 A világ 10 legdrágább étele, ami többe kerül, mint a minimálbér

Fehér gyöngy albínó kaviár

Ez egy nagyon ritka kaviár, melynek kilója 2,8 millió forintba kerül. Ezt a különleges fehér halikrát, az albínó tokhal rakja le, ami a Kaszpi-tengerben él. Erről az állatról annyit kell tudni, hogy iszonyatosan ritkán rak ikrát, általában csak akkor, ha már elérte a 100 éves kort.

12 37 A világ 10 legdrágább étele, ami többe kerül, mint a minimálbér

Juicy Outlaw Grill hamburgere

Bemutatjuk nektek a Föld legdrágább hamburgerét, ami nem igazán az összetevői, hanem mérete miatt kerül horror összegbe. Egyetlen hamburger 1,5 millió forintnak megfelelő összegbe kerül, amit a „Juicy’s Foods and Ovation Food” készít saját kézzel. A képen látható hamburgernek a súlya 30 kiló. Döbbenet nem igaz?!

6 31 A világ 10 legdrágább étele, ami többe kerül, mint a minimálbér

Chocopologie csokoládé

A bolygó legdrágább csokoládéja Fritz Knipschildt dán származású csokoládékészítőtől származik. A bon-bonok belsejében egy nagyon sűrű, nagyon sötét csokoládé, a francia fekete trüffel kapott helyet, amit egy 70%-os Valrhona kakaóból készült masszával önt nyakon és a végén pedig finom kakaóporba forgat bele. Egyetlen darab csokoládé közel 80 ezer forintba kerül.

7 28 A világ 10 legdrágább étele, ami többe kerül, mint a minimálbér

Ayam Cemani fekete csirke

Az Ayam Cemani fekete színű csirkéről már biztosan hallottál. Ezt a fajta baromfit Indonéziában szándékosan tenyésztik, ám nem exportálják más országokba, mert tartanak a madárinfluenzától. Olyan ritka, hogy egy élő példány kb 65. ezer forintba kerül.

Érdekesség: Malajziában viszont olyan sok van belőle, hogy ára nem haladja meg egy teljesen hétköznapi csirkéét.

8 28 A világ 10 legdrágább étele, ami többe kerül, mint a minimálbér

Szárított ibériai sonka

A Spanyolországban kapható ibériai sonka a legdrágább sonka a világon. Eme országban az ibériai sertéseket csak és kizárólag makkokkal etetik és speciális „legelőket” alakítanak ki, hogy bátran és könnyen tudjanak falatozni. Egy kiló szárított ibériai sonka kb. 125 ezer forintnak felel meg.

9 20 A világ 10 legdrágább étele, ami többe kerül, mint a minimálbér

Jávorszarvas sajt

A világ legdrágább sajtja a jávorszarvas sajt. Ezt a különleges tejterméket csupán néhány helyen állítják elő, kezdve az úgynevezett „Moose House” gazdaságban. A jávorszarvas tejből készült sajt fehér színű és kinézete leginkább a feta sajtra emlékeztet. Ára nagyjából 340 ezer forint.

10 43 A világ 10 legdrágább étele, ami többe kerül, mint a minimálbér

Te tudtál ezekről?

- Hirdetés -
Világunkhttps://vilagunk.hu
A Vilagunk.hu-n keresztül naponta hozom el nektek azokat az érdekességeket, híreket és inspiráló tartalmakat, amik megmozgatják a fantáziát és gazdagítják a mindennapokat. Imádom a horoszkópok világát és mindig keresem a legújabb információkat, hogy Ti is érdekes és hasznos tartalmakat kaphassatok. Csatlakozzatok, fedezzük fel együtt a világot!

Friss bejegyzések

Ez is érdekelhet!