Agresszív rovar telepedett meg Európába. A csípése megöl egy embert

- Hirdetés -

Nagyon agresszív faj telepedett meg Európába!

A japán lódarázs az Egyesült Államokban elterjedt faj, azonban nemrég megjelent Európában, azon belül Franciaországban is. Az ázsiai lódarázs királynői 4-5 centiméteresek lehetnek, bár találtak már ennél nagyobb példányokat is. A japán lódarazsak még ennél is nagyobbak lehetnek.

lodarazs Agresszív rovar telepedett meg Európába. A csípése megöl egy embert

A Magyar Madártani Egyesület szóvivője szerint leginkább a méretük miatt veszélyesebbek ezek az állatok, mint az általunk ismert darazsak. Mérgük életveszélyes reakciót válthat ki.

- Hirdetés -
kep 2023 06 20 165143257 Agresszív rovar telepedett meg Európába. A csípése megöl egy embert

A szakértők szerint nem a klímaváltozás miatt jelenhettek meg Európában. Vélhetőleg a hatalmas tengerjáró hajókkal érkezhettek a kontinensünkre. Sajnos mezőgazdasági szempontból rendkívül kártékonyak, ugyanis könnyedén végeznek a méhekkel és a csípésük az emberre is veszélyes lehet.

kep 2023 06 20 165159323 Agresszív rovar telepedett meg Európába. A csípése megöl egy embert

Mit gondoltok? Írjátok meg a véleményeteket kommentben!

Via

- Hirdetés -
Világunkhttps://vilagunk.hu
A Vilagunk.hu-n keresztül naponta hozom el nektek azokat az érdekességeket, híreket és inspiráló tartalmakat, amik megmozgatják a fantáziát és gazdagítják a mindennapokat. Imádom a horoszkópok világát és mindig keresem a legújabb információkat, hogy Ti is érdekes és hasznos tartalmakat kaphassatok. Csatlakozzatok, fedezzük fel együtt a világot!

Friss bejegyzések

Ez is érdekelhet!