Világunk.hu
2023 december 5 kedd
Világunk.hu
KezdőlapEgészségAmihez ez a terhes nő hozzáért, kék színűvé vált. Az orvosoknak elállt...

Amihez ez a terhes nő hozzáért, kék színűvé vált. Az orvosoknak elállt a lélegzete, mikor meglátták

-

A 24 éves leendő anya megdöbbent, amikor rájött, hogy a teste mindent beszennyez, amihez hozzáér.

kep 2023 09 23 141330324

Keisha Sethi a közösségi médiában hívta fel a figyelmet egy ritka terhességi tünetre, amely hetekig kínozta. „Szó szerint kékre festem a felületeket” – kezdte a közösségi médiában közzétett videójában . „Tegnap elmentem wc-re, és amikor felkeltem a wc-ülőkéről, kék volt. Még csak nem is volt rajtam semmi kék” – jegyezte meg.

Egy interjúban a fitneszedző elmagyarázta , hogy minden egyik napról a másikra történt. A lány egyébként 3 hónappal az eset előtt abbahagyta a farmer viselését. „Úgy éreztem magam, mint egy polip. „Megpróbáltam lesúrolni a foltokat, de egyszerűen nem jöttek le” – ismerte el.

kep 2023 09 23 141516003

Amikor Sethi elment egy egészségügyi intézménybe, hogy megtudja, mi volt az ok teljesen ostobának nézték, aki csak tréfálkozik.

Az akkor 7 hónapos terhes kismama és párja a kezükbe vették a dolgot, és alaposan tanulmányozták a jelenséget. Arra a következtetésre jutottak, hogy ez a terhesség ritka tünete. „Kiderült, hogy a terhességi hormonok kékes árnyalatot adtak az izzadtságomnak.”

A jelenség neve kromhidrozis. Ez egy ritka állapot, amelynél a verejtékmirigyek színes verejtéket termelnek.

kep 2023 09 23 141724350

A dolog egyébként annyira nem is ritka, mint gondolnánk. Mikor megosztotta a tapasztalatait TikTokon, több anyuka is jelezte, hogy hasonló tüneteket tapasztalt.

Mit gondoltok? Írjátok meg a véleményeteket kommentben!