Az 5 éves Klára épp egy fotóhoz pózol. Nem is tudja, milyen szörnyűség vár rá…

- Hirdetés -

Vannak fotók, amelyek mellett szó nélkül elmegyünk, és vannak, amelyekre örökre emlékezni fogunk.. Az 5 éves Klára egy mackóval pózol egy fotón. A lány gyönyörű, nagy szemeivel az objektívbe néz. Nem tudhatja, hogy hamarosan meghal…

Halálos ítélet

Egy kézmozdulat – ennyi eldönteni valaki életét vagy halálát. Balra, jobbra… a német bűnözőknek nem volt nyugta, és mindössze néhány másodpercbe telt, hogy meghozzák a döntést.

kep 2022 06 16 140054539 Az 5 éves Klára épp egy fotóhoz pózol. Nem is tudja, milyen szörnyűség vár rá...

Gyerekek, idősek, betegek, mindazok, akik nem voltak alkalmasak a kemény munkára, vagy nem tudtak hasznát venni az undorító orvosi kísérleteknek – mind a gázkamra felé tartottak, életük utolsó útját téve. A családokat szétválasztották, a gyerekeket erőszakkal kitépték anyjuk kezéből. A foglyokat megtévesztették, hogy fürdésre, fertőtlenítésre és fertőtlenítésre várnak. Néhányan sejtették, mi fog történni velük. Mások alázatosan mentek a „zuhanyozóba”, abban a hitben, hogy hamarosan visszatérnek szeretteikhez, és talán még egy további útra is indulnak egy jobb helyre.

- Hirdetés -
kep 2022 06 16 135647066 Az 5 éves Klára épp egy fotóhoz pózol. Nem is tudja, milyen szörnyűség vár rá...

A tábor foglyai tudták, mit jelent a krematórium kéményének füstje. Csak annyit tehettek, hogy megpróbálták átvészelni a következő napot. 

kep 2022 06 16 140134708 Az 5 éves Klára épp egy fotóhoz pózol. Nem is tudja, milyen szörnyűség vár rá...

Az egész világ figyelte az SS-tisztek állatiasságát.

Közel 78 éve, július 8-án a gázkamrában találta magát egy védtelen kislány, Boda Klára. 1938. október 6-án született Tamásiban, Bod Anna és Dezső egyetlen lányaként. Zsidónak született, és ez volt az egyetlen „hibája”.

Két éve az Auschwitzi Múzeum közzétett a közösségi oldalakon egy fotót Kláráról, amely nem sokkal a halála előtt készült. Egy gyönyörű kislányt látunk, nagy, sötét szemekkel. Klára galléros ruhát visel, hajában masnit visel. Valószínűleg anyja öltöztette fel a fotóhoz. A lány egy kutya-plüsst tart a kezében. 

- Hirdetés -

Klára magabiztosan néz a lencsébe. Nem tudja, milyen borzalmasan fog véget érni rövid élete. Nem sokkal a fénykép elkészítése után a gyermeket az auschwitzi táborba küldték. Érkezésük után a nácik azonnal a gázkamrába küldték az ötévest. Ha Boda Klára életben maradt volna, idén lett volna 84 éves. 

Csak egy Boda Anna nevű felnőtt fogoly volt Auschwitzban. 25 éves volt. Dr. Mengele orvosi kísérleteket végzett rajta. Egyes foglyok szerint ezek rosszabbak, mint a gázkamrában bekövetkezett halál.

Hasonló sorsra jutott a magyarországi miskolci Reiner István. A fotó, amelyen egy mosolygó fiút látunk, a gettóban készült, közvetlenül az auschwitzi táborba való deportálása előtt. Akkor 3-4 éves volt.

- Hirdetés -
kep 2022 06 16 135911560 Az 5 éves Klára épp egy fotóhoz pózol. Nem is tudja, milyen szörnyűség vár rá...

Az oświęcimi múzeum adatai szerint mintegy 232 000 embert deportáltak Auschwitz-Birkenauba. Gyermekek és serdülők, ebből 216 ezer. Amikor a szovjet katonák beléptek a táborba, mindössze 700 gyermeket találtak alultápláltan, betegeken és rendkívül kimerülten.

- Hirdetés -
Világunkhttps://vilagunk.hu
A Vilagunk.hu-n keresztül naponta hozom el nektek azokat az érdekességeket, híreket és inspiráló tartalmakat, amik megmozgatják a fantáziát és gazdagítják a mindennapokat. Imádom a horoszkópok világát és mindig keresem a legújabb információkat, hogy Ti is érdekes és hasznos tartalmakat kaphassatok. Csatlakozzatok, fedezzük fel együtt a világot!

Friss bejegyzések

Ez is érdekelhet!