AZ IGAZI CSIPKERÓZSIKA. Az élete azonban cseppet sem tündérmese inkább rémálom

Megosztás

- Hirdetés -

Az alvás a kedvenc időtöltésed? Van, aki számára egy átok…

Csipkerózsika rejtélyes betegsége

A Kleine-Levin-szindróma egy ritka állapot, amelyet hirtelen fellépő hiperszomnia jellemez. A túlzott álmosságot falánkság (hiperfágia) kíséri. Az alvási rohamok hirtelen, előjelek nélkül jelentkeznek, és a betegek nehezen tudják kontrollálni viselkedésüket.

kep 2023 04 23 153645038 AZ IGAZI CSIPKERÓZSIKA. Az élete azonban cseppet sem tündérmese inkább rémálom

A Kleine-Levin-szindróma pontos oka nem ismert . Valószínűleg a hipotalamusz diszfunkciójához kapcsolódik. Egyes eseteket fejsérülés okozza. A betegség sok ember életét változtatja rémálommá.

- Hirdetés -

Alana első tünetei 10 éves korában jelentkeztek. Az orvosok hosszú évekig nem tudták megállapítani a rejtélyes betegsége okát, sőt azt gyanították, hogy a furcsa viselkedést mentális betegség vagy tudatmódosító használata okozhatta.

A Kleine-Levin-szindróma főként fiatal férfiakat érint, és nagyon ritka. A nem megfelelő kezelés és a diagnózis hiánya csak súlyosbította Alanna betegségeit. Nyolc évbe telt, amíg az orvosok felfedezték az okot.

Alanna most 31 éves, és megtanult együtt élni a betegséggel. Ez azonban nem jelenti azt, hogy könnyű élete van. Bármikor transzba eshet, és a következő heteket napi 22 órás alvással töltheti. Szó szerint átalussza az életét.

- Hirdetés -

Az is előfordul, hogy Alannának dührohamai vannak közvetlenül a roham előtt. Kiszámíthatatlanná válik, és nehéz megjósolni, hogyan fog viselkedni. Ez alatt az idő alatt nem tudja kontrollálni viselkedését, és nincs is teljesen tudatánál.

„A rohamok során elveszíti azt a képességét, hogy szabályozza, amit csinál – mintha egy kisgyerek lennél egy felnőtt nő testében. Kínos döntéseket hozol anélkül, hogy figyelembe vennéd a következményeket, és nem emlékszel semmire” – számol be Alanna.

A betegség megakadályozza, hogy a 31 éves nő teljes életet éljen. Mindennek ellenére Alanna megpróbál normális életet élni. Pótolja az elvesztegetett időt, próbál egészségesen étkezni és társaságkedvelő marad. Szabadidejében teniszezik és aktívan részt vesz a közösségben. Emellett fel akarja hívni a figyelmet betegségére.

- Hirdetés -

Mit gondoltok? Írjátok meg a véleményeteket kommentben!

Via

- Hirdetés -
Világunkhttps://vilagunk.hu
A Vilagunk.hu-n keresztül naponta hozom el nektek azokat az érdekességeket, híreket és inspiráló tartalmakat, amik megmozgatják a fantáziát és gazdagítják a mindennapokat. Imádom a horoszkópok világát és mindig keresem a legújabb információkat, hogy Ti is érdekes és hasznos tartalmakat kaphassatok. Csatlakozzatok, fedezzük fel együtt a világot!

Friss bejegyzések

Ez is érdekelhet!