Az orvosszakértő szerint ezért veszélyes szájon puszilni a kutyádat!

- Hirdetés -

Vannak, akik nem bírják ki, hogy ne csókolgassák a kutyájukat.

Egyesek szerint teljesen természetes az, ha a kutya arcon vagy szájon nyalja őket. Ez, azonban korántsem veszélytelen.

kep 2023 02 27 123126471 Az orvosszakértő szerint ezért veszélyes szájon puszilni a kutyádat!

Először is gondoljunk arra, hogy a kutyák előszeretettel nyalogatják a saját hátsójukat, majd ezután a mi arcunkat? Uhh…

- Hirdetés -

Ennél azonban van egy sokkal ijesztőbb ok is, ami miatt tényleg el kell kerülni az ilyesmit. Egy orvosi asszisztens a TikTokon magyarázza el, hogy miért nem szabad szájon puszilni a kutyákat.

kep 2023 02 27 122412381 Az orvosszakértő szerint ezért veszélyes szájon puszilni a kutyádat!

„Ha szájon puszilod a kutyádat, ideje ezt abbahagynod. Szó szerint elveszítheted a végtagjaidat emiatt” 

A kutya szájában sok olyan baktérium vagy vírus lehet, ami gond nélkül átterjedhet az emberre, és komoly gondokat okozhat.

- Hirdetés -

„Ez egy súlyos betegség, amely kiterjedt szisztémás fertőzést, szeptikus sokkot és akár gangrénát (üszkösödés) is okozhat, attól függően, hogy milyen gyorsan terjed el a szervezetben, és mikor diagnosztizálják” 

kep 2023 02 27 122827236 Az orvosszakértő szerint ezért veszélyes szájon puszilni a kutyádat!

Tény és való, hogy egy Greg Manteufel nevű férfi elvesztette a végtagjait azután, hogy a kutyája megnyalta. Pontosan az előbb említett baktériumok miatt. De arra is volt példa, hogy egy Pauline Day nevű lány karját megharapta egy kutya, akinek a nyálában olyan vírusok voltak, amibe a nő belehalt.

„Egyes esetekben csak az amputáció lehet a megoldás. De miért akarnák magunknak ilyen gondot, ha egyszerűen abba is hagyhatjuk a kutyánk puszilgatását…”

- Hirdetés -
kep 2023 02 27 123141458 Az orvosszakértő szerint ezért veszélyes szájon puszilni a kutyádat!

 A Capnocytophaga baktériumok harapás, karmolás vagy közeli érintkezés (például ha az állat arcon vagy szájon nyal) révén terjedhetnek, és akár szepszist is okozhatnak.

Ezek az esetek természetesen ritkák. De ha valakinek le van gyengülve az immunrendszere, akkor nehezebben küzdik le a fertőzéseket. Sőt, akik rákos betegek, és bizonyos típusú gyógyszereket szednek (pl. szteroidok) nagyobb eséllyel betegedhetnek meg.

Megéri kockáztatni?

kep 2023 02 27 123254580 Az orvosszakértő szerint ezért veszélyes szájon puszilni a kutyádat!

Mit gondoltok? Írjátok meg a véleményeteket kommentben!

Via

- Hirdetés -
Világunkhttps://vilagunk.hu
A Vilagunk.hu-n keresztül naponta hozom el nektek azokat az érdekességeket, híreket és inspiráló tartalmakat, amik megmozgatják a fantáziát és gazdagítják a mindennapokat. Imádom a horoszkópok világát és mindig keresem a legújabb információkat, hogy Ti is érdekes és hasznos tartalmakat kaphassatok. Csatlakozzatok, fedezzük fel együtt a világot!

Friss bejegyzések

Ez is érdekelhet!