2022 augusztus 7 vasárnap

Belépés a Gmail fiókunkba

A Gmail postafiókunkba a gmail.com oldalon tudunk a legegyszerűbben bejelentkezni ahol jelenleg az oldalon közepén található boxba kell beírnunk a regisztráció során megadott E-mail címet vagy telefonszámot. A belépés, bejelentkezés után az oldal legalján láthatjuk a legutóbbi fióktevékenység résznél a legutóbbi bejelentkezésünk idejét. Ez azért hasznos funkció mert így ellenőrizhetjük, hogy nem lépett-e be illetéktelen a fiókunkba.

Így néz ki a Gmail bejelentkezési ablaka

Nem kell mást tenned mint a Gmail oldalán beírod a regisztráció során megadott E-mail címet vagy telefonszámot

Az E-mail-cím vagy telefonszám megadása után a következő ablak fog elédtárulni

Miután az E-mail címet vagy a telefonszámot megadtad meg kell adnod még a fiókhoz tartozó jelszót, majd a "Következő" gombra kattintva már bent is vagy a postafiókod

Problémád akadt a bejelentkezés során?

Ha nem sikerült bejelentkeznünk akkor sem kell pánikba esni, a leggyakrabban csupán az okozza a hibát, hogy tévesen adtuk meg az E-mail címünket vagy a fiókhoz tartozó jelszavunkat.

Ezt fogod látni ha hibásan adtad meg az E-mail címedet vagy a telefonszámodat

Ha nem sikerült bejelentkezned akkor valószínűleg rosszul adtad meg a felhasználónevedet vagy a jelszavadat...

Ezt fogod látni ha hibásan adtad meg a jelszavadat

Ha nem sikerült bejelentkezned akkor valószínűleg rosszul adtad meg a felhasználónevedet vagy a jelszavadat...

Mit tegyek ha nem sikerűlt bejelentkeznem?

Ha nem sikerült belépnünk, akkor próbálkozzunk meg újra a belépéssel, figyeljünk oda a megadott, begépelt adatokra különösen a kis és nagybetűk megfelelő használatára. Ellenőrizzük a Caps Lock billentyű állapotát, ha a billentyűzetünkön nincsen visszajelző gomb akkor kezdjünk el olyan helyen gépelni, ahol azonnal megláthatjuk amit írunk. Például a böngésző címsora, vagy a felhasználónév mező vagy akár egy Jegyzettömb.

Ha nem tudod a felhasználónevedet

Ilyen esetben a bejelentkezési oldalon kattintsunk a „Nem tudja az e-mail-címét?” hivatkozásra. Ezután adjuk meg a rendszer által kért adatokat (Fiókhoz tartozó helyreállítási e-mail cím, telefonszám). Következő lépésként szükség lesz a keresett fiókban beállított család és utónévre. Ha ezt is sikeresen megadtuk, akkor a rendszer egy ellenőrzőkódot küld az első lépésben kiválasztott elérhetőségünkre. A visszaigazolás után máris láthatjuk a kívánt felhasználónevet.

Ha nem tudod a jelszavadat

Ha nem sikerült megadnod a helyes jelszót akkor kattintsunk az „Elfelejtette a jelszavát?” linkre. Ezután rengeteg segítséget kínál fel a Google, hogy visszakaphassuk a postafiókunkat. Meg lehet adni bármilyen korábbi jelszót, amire emlékszünk, vagy éppen, hogy mikor hoztuk létre az adott fiókot. Természetesen a fiókhoz tartozó telefonszám vagy a másodlagos e-mail cím választásával is kezdeményezhetünk új belépési kódot. Lépésről lépésre segít a rendszer, hogy mindenki számára egyértelmű legyen a folyamat. Az egyes helyreállítási opciók közül a lap alján található „Próbálkozás máshogy” gomb megnyomásával választhatunk.