Emlékeztek még rájuk? Ők voltak a ’90-es évek legmenőbb magyar bandái

- Hirdetés -

Azok a ’90-es évek! Nagyon meghatározó volt ez az időszak a magyar zenevilágban. Az állami monopólium megszűnt. Megjelentek a sokszorosítható kazetták és CD-k. A zeneipar piaci alapúvá vált. Töménytelen mennyiségben jelentek meg a fiú- és lányegyüttesek.

Hip Hop Boyz

A korszak legnépszerűbb formációja. 1992-ben alakult Budapesten. Tagjai: Egri Levente Levy T., Kalocsai Krisztián O.G. Duck, Szűcs Zoltán pedig Real Action néven lett közismert. A Soul a rap országos siker lett, az ezt követő albumaik pedig mind platinalemez státuszig jutottak. 1996-ban a Hip Hop Boyz Michael Jackson előzenekaraként léphetett fel a Népstadionban.

Happy Gang

1993-ban alakult. Tagjai, Paréj Zoltán, Móré András és Meggyes Roland (művésznevükön Cory, Vitamin és Mohaman) még az iskolában kezdték a közös zenélést. Leghíresebb számaik: Kérek egy kulcsot a szívedhez, Fiatal szerelem, Sokáig voltam távol. 1999 végén oszlottak fel.

- Hirdetés -

Shygys

Egy igazi „csinált” együttes. Kozsó volt a megálmodója. Ő, a ’90-es években producerként és menedzserként is dolgozott. 430 jelentkezőből választotta ki ezt az öt srácot, akik énekelni és táncolni is tudtak: Csordás Levente J.D., Gajdos Attila Julian, Ács Bálint Martin, Gera Zoltán Brandon, Zákonyi János pedig Zak néven léptek fel. Első nagyobb sikerül a Hello lett. Egy idő után Kozsó nélkül is megpróbálták, de belebuktak. Négy év és két nagylemez után, 2001-ben feloszlottak.

V.I.P.

1997-ben alakultak. Rácz Gergő, Józsa Alex, Rakonczai Imre és öccse, Rakonczai Viktor alkotta V.I.P-t, akik abban az évben a Dublinban rendezett Eurovíziós Dalfesztiválon képviselte a hazánkat. Fogd a 2 kezem, a Rohan az idő, a Keresem a lányt és a Szükségem van rád című dalaik hatalmas sikert futottak be. 2001-ben oszlottak fel.

Picasso Branch

Szintén Kozsó hozta össze a Picasso Branch-t. 1999-ben alakultak. Egy, a Wham!-hez hasonló duó lett volna a cél. Abebe Dániel (Bebe) és Haddad Henrik (Ricky) voltak a tagjai, de később öttagú formációvá bővültek. 2002-ben oszlottak fel.

- Hirdetés -

Bizö Boys

1996-ban alakultak. Hatan voltak, ezért egyedinek számított. A tagjai nem énekesek, hanem táncosok voltak. Zoltán Erika (Erika C.) és Kátai Róbert (Robby D.) tánciskolájában ismerkedtek meg egymással. Az Egy világbéli buli és a Gyere hozzám dalok váltak igazán sikeressé. 1999-ben már B. Boys néven álltak színpadra, de nem talált különösebb visszhangra.

Baby Sisters

Hertelendy Klára, Bognár Éva és Szklenár Gabi, vagyis a Baby Sisters, akiket a magyar Spice Girlsként emlegettek. 1997 és 2000 között négy nagylemezt dobtak ki. 2001-ben oszlottak fel, ugyanis megszűnt az őket gondozó kiadó, és ők is beleuntak.

Bestiák

Ők is Kozsóhoz köthetőek. 1997-ben debütáltak a Moór Bernadett (Bedhy), Papp Henriett (Honey) és Somorjai Ilona (Miss Bee) hármasából összerakott Bestiák. Ők is összevesztek Kozsóval, aki még pereskedett is velük. 2001-ben oszlottak fel. Bedhy és Bee ma is énekesnőként dolgoznak, Honey pedig tánciskolát nyitott gyerekeknek.

- Hirdetés -

Fresh

Virág (Russell Virág), Asmaret (Mussa Asmaret) és Barbara (Affif Barbara) vágtak bele 1996-ban. Barbara és Asmaret hamar kiváltak a csapatból és helyükre Andi (Villányi Andrea) és Wiki (Gyulai Viktória) léptek. Ez lett a klasszikus Fresh felállás. A tagok közti nézeteltérések miatt a csapat folyamatosan változott, azonban hosszú karriert éltek meg. Utolsó slágerül 2014-ben jelent meg. Fresh Andi Majka párjaként jelent meg még egy darabig a médiában.

Mit gondoltok? Írjátok meg a véleményeteket kommentben!

- Hirdetés -
Világunkhttps://vilagunk.hu
A Vilagunk.hu-n keresztül naponta hozom el nektek azokat az érdekességeket, híreket és inspiráló tartalmakat, amik megmozgatják a fantáziát és gazdagítják a mindennapokat. Imádom a horoszkópok világát és mindig keresem a legújabb információkat, hogy Ti is érdekes és hasznos tartalmakat kaphassatok. Csatlakozzatok, fedezzük fel együtt a világot!

Friss bejegyzések

Ez is érdekelhet!