Ettől a trükktől lesz igazán szép a pünkösdi rózsád!

- Hirdetés -

A május egyik legszebb és legmeghatározóbb növénye a bazsarózsa. Kár, hogy nem virágzik egész nyáron. Van néhány trükk, amivel tovább élvezheted csodálatos látványát.

punkosdi rozsa Ettől a trükktől lesz igazán szép a pünkösdi rózsád!

Ez egy évelő dísznövény, amit nem is igazán kell gondozni. Anélkül is szépen mutat a kertben. Pünkösdkor nyílik. Szereti a napfényes, világos helyet. Nagy a vízigénye és kell neki a bőséges tápanyag. Rendszeresen kell öntözni, még akkor is, ha már elvirágzott.

Egy kis odafigyeléssel, azonban hosszabb és dúsabb virágzással örvendeztethetjük meg vele egymást.

kep 2023 05 08 161106901 Ettől a trükktől lesz igazán szép a pünkösdi rózsád!

Egy kevés trágya

Tavasz elején érdemes egy kis istállótrágyával, vagy komposzttal megszórni földet a bokor alatt. Ha megszórtad, akkor alaposan öntözd meg. Sokkal több virágot fog hozni a tápanyagnak köszönhetően. A túl sok trágya azonban kiégetheti a növényt.

- Hirdetés -
kep 2023 05 08 161119139 Ettől a trükktől lesz igazán szép a pünkösdi rózsád!

Metszőolló

Az oldalsó rügyeket érdemes eltávolítani, hogy nagyobb virágokat fog hozni. Ha nem teszed meg, akkor többet, de kisebbeket. Érdemes levágni az elnyílt virágokat, hogy szebb legyen. A leveleket nem szabad levágni a virágzás után, mert ezek segítségével raktározza a tápanyagot télire a növény. Inkább kötözd össze, ha útban vannak.

kep 2023 05 08 161127298 Ettől a trükktől lesz igazán szép a pünkösdi rózsád!

Nyár végén ültesd!

A pünkösdi rózsát kora ősszel kell ültetni, hogy télre begyökeresedjen. Válassz egy napfényes helyet, és egy kis trágyával ültesd, majd öntözd meg.

Mit gondoltok? Írjátok meg a véleményeteket kommentben!

- Hirdetés -

Via

- Hirdetés -
Világunkhttps://vilagunk.hu
A Vilagunk.hu-n keresztül naponta hozom el nektek azokat az érdekességeket, híreket és inspiráló tartalmakat, amik megmozgatják a fantáziát és gazdagítják a mindennapokat. Imádom a horoszkópok világát és mindig keresem a legújabb információkat, hogy Ti is érdekes és hasznos tartalmakat kaphassatok. Csatlakozzatok, fedezzük fel együtt a világot!

Friss bejegyzések

Ez is érdekelhet!