Ezek voltak Diana hercegné utolsó szavai. A neki segítő tűzoltónak mondta…

- Hirdetés -


1997 augusztusában drámai autóbaleset történt az egyik párizsi alagútban. Az egyik áldozat az akkor 36 éves Diana hercegnő volt.

kep 2024 06 20 183235071 Ezek voltak Diana hercegné utolsó szavai. A neki segítő tűzoltónak mondta...

Diana autóbalesetben halt meg a párizsi Pont de l’Alma alagútban csaknem 27 évvel ezelőtt. Az eset óta több mint két évtizede számos összeesküvés-elmélet született III. Károly volt feleségének utolsó pillanatai körül. Sajtóértesülések szerint a sofőr, Henri Paul elvesztette uralmát a jármű felett, és nekiütközött az alagút egyik oszlopának. Amikor a mentők a helyszínre érkeztek, Diana hercegnő még élt.

kep 2024 06 20 183253443 Ezek voltak Diana hercegné utolsó szavai. A neki segítő tűzoltónak mondta...

Xavier Gourmelon tűzoltó vett részt a mentésben. Két évtizeddel Diana drámai balesete után elmondta a haldokló hercegnő utolsó szavait. Mint hangsúlyozta, amikor kollégáival a helyszínre érkeztek, senki sem tudta, hogy az egyik áldozat Diana. Amikor a tűzoltó odaért hozzá, eszméletlen volt. Egy pillanat erejéig magához tért.

- Hirdetés -

Rám nézett, és azt mondta: „Úristen, mi történt?” – számolt be egy francia tűzoltó a „Good Morning Britain”-nek adott interjújában 2017-ben.

kep 2024 06 20 183304981 Ezek voltak Diana hercegné utolsó szavai. A neki segítő tűzoltónak mondta...

Xavier Gourmelon története szerint Diana nagyon izgatottnak tűnt, de egy idő után ismét elvesztette az eszméletét. „  Próbáltam megnyugtatni, és elmondani neki, hogy gondoskodunk róla, de újra eszméletét vesztette” – mondta.

Xavier Gourmelon elismerte, hogy amikor a hercegnőt kirángatták az autóroncsból, állapota rohamosan romlani kezdett. Diana szíve megállt. –  Így hát nekiláttunk az újraélesztésnek, 20 másodperc múlva sikerült helyreállítani a szívverését, és a mentőkhöz szállították – mondta a tűzoltó.

- Hirdetés -
kep 2024 06 20 183315094 Ezek voltak Diana hercegné utolsó szavai. A neki segítő tűzoltónak mondta...

Gourmelon elismerte, hogy a hercegnőnek nem voltak látható sérülései, így nem veszítette el a reményét, hogy a párizsi Pitié-Salpêtrière kórház munkatársai talpra állítják. Ez azonban nem történt meg. Diana szíve 4 óra körül megállt, ezúttal örökre.

kep 2024 06 20 183331689 Ezek voltak Diana hercegné utolsó szavai. A neki segítő tűzoltónak mondta...

Mit gondoltok? Írjátok meg a véleményeteket kommentben!

- Hirdetés -

Friss bejegyzések

Ez is érdekelhet!