Ezt a 13 dolgot árulja el a nyelved az egészségedről!

Megosztás

- Hirdetés -

Mindennap „találkozunk” vele, mégsem figyelgetjük a színét, pedig sok mindent elárul az egészségi állapotunkról. Igen, ez a nyelvünk!

A testünk egy olyan bonyolult szervezet, ami tudja mikor, és hol kell jelezni, ha probléma lép fel, csupán rajtunk múlik milyen gyorsan vesszük észre a jeleket. Ha észrevettük, hogy nyelvünk esetleg más színű,akkor érdemes reggel a fogmosás előtt a tükörben megvizsgálni. Semmi esetre se feszítsük meg. Fontos, hogy figyeljük több napon át, és ha nincs változás, mindenképpen mutassuk meg egy orvosnak is.

Az egészséges nyelv színe világos rózsaszín, felülete pedig apró dudorokkal van tarkítva. Sok minden betegséget meg tud mutatni nekünk, akár a Kawasaki-betegséget is.

1 21 Ezt a 13 dolgot árulja el a nyelved az egészségedről!

Ha piros a nyelv ez utalhat akár vérszegénységre, de a skarlátnak is az egyik tipikus tünete. De, akkor is pirosas színt kap a nyelvünk, ha a szervezet nem jut elég B12-vitaminhoz, és ezért az erek begyulladnak.

2 16 Ezt a 13 dolgot árulja el a nyelved az egészségedről!

A fényes piros nyelv nemcsak a szív- és érrendszeri problémákkal küzdőkre jellemző, de pl. a vegetáriánusoknál is,mivel nem jut elég táp- és ásványi anyaghoz a szervezetük.

3 16 Ezt a 13 dolgot árulja el a nyelved az egészségedről!

Ha stresszesebbek vagyunk szintén lehet sárga a nyelvünk, de utalhat gyengébb idegrendszerre is. Mindenképpen mutassuk meg orvosnak, hiszen akár egy szájüregi fertőzés előfutára is lehet.

- Hirdetés -
4 14 Ezt a 13 dolgot árulja el a nyelved az egészségedről!

A leggyakrabban B2-vitamin, tápanyaghiány okozza az elszíneződést, de a háttérben állhat súlyosabb betegség is.

5 14 Ezt a 13 dolgot árulja el a nyelved az egészségedről!

Ha kék a nyelvünk, ez sajnos súlyosabb problémára is utalhat, mivel ez azt jelenti, hogy valamelyik szervünk nem jut elég oxigénhez, nem tudnak a sejtek elegendő oxigént felvenni, így folyamatosan bekékülnek. Leggyakrabban a szívbetegek nyelve szokott kék lenni.

6 11 Ezt a 13 dolgot árulja el a nyelved az egészségedről!

Ha fakónak látjuk a nyelvünket érdemes egy vitaminkúra alá vetni magunkat. A legjobb ha sok gyümölcsöt és zöldséget eszünk.

- Hirdetés -
7 10 Ezt a 13 dolgot árulja el a nyelved az egészségedről!

Ha éppen antibiotikum kúrán vagyunk túl, annak egyik tipikus jele az elgombásodott nyelv. Habár maga a nyelv rengeteg gombának ad otthon, de ezt megkeveri a gyógyszeres kezelés. Ha éppen nem vettünk részt ilyenen és betegek sem voltunk, akkor utalhat akár rossz szájhigiéniára, vitaminhiányra vagy valamilyen krónikus megbetegedésre is.

8 9 Ezt a 13 dolgot árulja el a nyelved az egészségedről!

A szürkés nyelv az emésztőrendszerbeli problémák mellett utalhat szintén gombás fertőzésre, de általában súlyosabb betegségek előfutára. Érdemes komolyan venni, mert utalhat rák, de cukorbetegségre is.

9 9 Ezt a 13 dolgot árulja el a nyelved az egészségedről!

A vastag lepedés szintén fertőző betegségre utalhat. A nyelvnél érdemes azt is megfigyelni, hogy mennyire kiterjedt a lepedékesség, és hogy hol fordul elő.

- Hirdetés -
10 19 Ezt a 13 dolgot árulja el a nyelved az egészségedről!

Ha a nyelven barnás, netán feketés a lepedék, az nemcsak undorítóan néz ki, de aggódásra is adhat okot. Ilyenkor nem megfelelő a szervezet oxigén ellátása. Ez leginkább a dohányosoknál figyelhető meg.

11 19 Ezt a 13 dolgot árulja el a nyelved az egészségedről!

Ha sárgás a lepedék a nyelvünkön mindenképpen vegyük komolyan. Ez utalhat a lép, gyomor vagy a hasnyálmirigy okozta problémákra. Minden esetben egyből forduljunk orvoshoz, mert máj problémákra is kell gondolni, és minél később megyünk el, annál jobban csökkentjük a gyógyulás esélyét.

12 19 Ezt a 13 dolgot árulja el a nyelved az egészségedről!

Sajnos ebben az esetben is krónikus, hosszabb ideje fennálló betegségre utal a lepedékesség.

A nyelv vizsgálatánál figyelembe kell venni, hogy 100%-os diagnózist nem tudunk felállítani. Mindenképpen, ha eltérést veszünk észre, forduljunk orvoshoz, ahol megvizsgálnak minket, és pontosabb kórképet tudnak felfesteni, mint mi otthon a fürdőben, a tükör előtt.

13 18 Ezt a 13 dolgot árulja el a nyelved az egészségedről!
- Hirdetés -
Világunkhttps://vilagunk.hu
A Vilagunk.hu-n keresztül naponta hozom el nektek azokat az érdekességeket, híreket és inspiráló tartalmakat, amik megmozgatják a fantáziát és gazdagítják a mindennapokat. Imádom a horoszkópok világát és mindig keresem a legújabb információkat, hogy Ti is érdekes és hasznos tartalmakat kaphassatok. Csatlakozzatok, fedezzük fel együtt a világot!

Friss bejegyzések

Ez is érdekelhet!