Hihetetlen! Már ennyit keresett a „Hawk Tuah” lány

- Hirdetés -

Ma már bárki híressé válhat egy szempillantás alatt az interneten. Ez történt Hailey Welch-csel, a „Hawk Tuah” lánnyal is, aki egy humoros videóval robbant be a köztudatba. Nézzük meg, hogyan vált egy véletlenszerű utcai interjúból pénzügyi siker, és milyen lépéseket tett Hailey, hogy kihasználja hirtelen jött hírnevét.

A „Hawk Tuah” mém születése

Minden egy utcai interjúval kezdődött Nashville-ben, Tennessee államban. A Tim & Dee TV nevű YouTube-csatorna interjúvolta meg a járókelőket, köztük Hailey Welch-et is, aki egy provokatív kérdésre így válaszolt: „Oh, you gotta give him that ‘hawk tuah’ and spit on that thing!” Ez a válasz villámgyorsan terjedt el a közösségi médiában, több millió megtekintést elérve a TikTokon és Instagramon​ (Know Your Meme)​​ (LADbible)​.

Hawk Tuah
Hawk Tuah

A hírnév monetizálása

Hailey gyorsan felismerte a hírnévben rejlő lehetőségeket. Összefogott Jason Poteete-tel, a Fathead Threads családi tulajdonú ruházati vállalkozás tulajdonosával, hogy piacra dobjanak egy „Hawk Tuah ’24” feliratú sapkát. Az árak 32,78 dollárnál kezdődtek, az aláírt változatok pedig 50 dollárért voltak elérhetők. Rövid idő alatt több mint 2000 darabot adtak el, ami körülbelül 65 000 dollár bevételt hozott​ (LADbible)​​ (Currently)​.

- Hirdetés -
Hawk Tuah
Hawk Tuah

Jogi lépések és merchandise

Hailey nem csak a sapkák eladásával foglalkozott. Egy ügyvéddel együttműködve védjegyoltalom alá helyezte a „Hawk Tuah” kifejezést, hogy biztosítsa a merchandising jogok és a hírnévből származó profit megtartását. Ezen kívül ügyelt arra is, hogy a termékeken ne szerepeljen az arca, csak a híressé vált kifejezés​ (indy100)​​ (Currently)​.

Hatás és elismerés

A „Hawk Tuah” lány hatása túlmutat a merchandise eladásokon. Vírusos pillanatát különböző hírességek, például Joe Rogan is megemlítették, aki dicsérte Hailey gyors gondolkodását és vállalkozói szellemét. Rogan kiemelte a vírusos pillanatok kihasználásának fontosságát, és hatékonyan történő monetizálását, amit sokan követnek, akik figyelemmel kísérték Welch felemelkedését az internetes hírességig​ (LADbible)​​ (indy100)​.

Következtetés

Hailey Welch, a „Hawk Tuah” lány, kiváló példája annak, hogyan lehet egy vírusos pillanatot jelentős pénzügyi lehetőséggé alakítani. Az internetes hírnév gyors kihasználásával és stratégiai üzleti döntések meghozatalával Welch egy humoros videóklipből jövedelmező márkát hozott létre. Története rávilágít a közösségi média erejére és a gyors gondolkodás fontosságára a digitális korban.

- Hirdetés -
Világunkhttps://vilagunk.hu
A Vilagunk.hu-n keresztül naponta hozom el nektek azokat az érdekességeket, híreket és inspiráló tartalmakat, amik megmozgatják a fantáziát és gazdagítják a mindennapokat. Imádom a horoszkópok világát és mindig keresem a legújabb információkat, hogy Ti is érdekes és hasznos tartalmakat kaphassatok. Csatlakozzatok, fedezzük fel együtt a világot!

Friss bejegyzések

Ez is érdekelhet!