Új KRESZ táblák jönnek. Jobb ha ismered, bírságot kaphatsz

- Hirdetés -

Új KRESZ táblák, jobb ha tisztában vagy velük, különben csúnya bírságot kaphatsz! Több változást is hoznak az új szabályok, érdemes tisztában lennie ezekkel az új előírásokkal.

Spanyolországban 2023-ban több új KRESZ-tábla bevezetésére került sor, amelyek jelentős változásokat hoznak a közlekedési szokásokban. Ezek a változások különösen fontosak azok számára, akik az országban terveznek autózni.

Az új táblák közé tartozik az elektromos rollerek és egyéb kétkerekű eszközök használatának korlátozása, az idősotthonok környékén közlekedő idősekre való figyelmeztetés, a vaddisznókra való figyelmeztetés, és a belvárosi behajtási korlátozások bizonyos környezetvédelmi besorolást nem teljesítő autók számára.

- Hirdetés -

Kibocsátási érték alapján korlátozott behajtás

Ez talán az egyik legfontosabb tábla, amit figyelniük kell a Spanyolországba látogatóknak. Azokat a belvárosi területeket fogja jelölni, ahová bizonyos környezetvédelmi besorolást nem teljesítő autókkal (jellemzően idősebb dízelekkel) már tilos behajtani.

Figyelem! Idősek!

Ahogy nálunk az iskolák környékén megszokott a gyerekek jelenlétére figyelmeztető tábla, Spanyolországban az idősotthonok környékén az idős emberekre figyelmeztetnek.

E-rollert tiltó tábla

Ez az új tábla kifejezetten egy bizonyos területre vagy útra való bejutás tilalmára utal a személyi mozgást segítő járművek, például elektromos robogók, rollerek számára. 

- Hirdetés -

Vadveszély (vaddisznós verzió)

Vadveszélyre figyelmeztető tábla, ami a helyi vaddisznóállomány megnövekedett száma miatt kerül bizonyos helyeken a háromszögbe.

Ezek a bevezetések arra ösztönzik az autósokat, hogy legyenek figyelemmel a változó közlekedési szabályokra, különösen a turisták számára fontos lehet ezek ismerete. A változtatások egy része közvetlenül a közlekedés biztonságát célozza, míg mások a környezettudatosságot hivatottak elősegíteni.

Az új szabályok be nem tartása jelentős bírságokkal járhat!

- Hirdetés -

Ezért kiemelten fontos, hogy minden autós, beleértve a magyar turistákat is, tisztában legyen ezekkel az előírásokkal, még mielőtt útnak indulnának Spanyolország felé.

A változások bevezetése azt jelzi, hogy Spanyolország komolyan veszi a közlekedésbiztonsági és környezetvédelmi kihívásokat, és proaktív lépéseket tesz ezek kezelésére. Az új KRESZ-táblák nem csak a helyi lakosokra, hanem a külföldi autósokra is hatással lesznek, így mindenki számára ajánlott frissíteni tudását a legújabb közlekedési szabályokról.

- Hirdetés -
Kiskovács Erikahttps://vilagunk.hu/
Üdvözlök mindenkit, Kiskovács Erika vagyok, egy lelkes blogger, aki a hírek világában érzi magát igazán otthon. Mindig is vonzott a világ eseményeinek nyomon követése, és szenvedélyem az, hogy mélyreható elemzéseket és friss híreket osszak meg veletek. Írásaimban a belpolitikától kezdve a nemzetközi történéseken át egészen a kultúra és technológia újdonságaig terjedő témákat tárgyalok.

Friss bejegyzések

Ez is érdekelhet!