Hivatalos! Ezt kapja minden magyar ingyenesen még idén!

- Hirdetés -

Varga Mihály pénzügyminiszter a Fidesz szombati kongresszusán tartott beszédében bejelentette: még idén elindítják azt a programot, amellyel állampolgári jogon biztosítanak kincstári értékpapírszámlát, és mindenki tetszőlegesen, bármikor vásárolhat állampapírt.

állampapír, értékpapír, Varga Mihály

Kincstári értékpapírszámlát jelenleg is ingyen nyithat minden magyar, az azon történő kereskedésért sem kell fizetni. A legújabb bejelentés szerint viszont állampolgári jogon minden magyarnak egyéb teendő nélkül megnyílna a számla. A pénzügyminiszter mostani bejelentése tehát nem egy új lehetőséget nyit meg a kisbefektetők előtt, hanem egy már működő szolgáltatást terjeszt ki.

Az majd a részletekből derül ki, hogy az állampolgári jogon mindenkinek járó ingyenes értékpapírszámla miként is működik a jelenlegihez képest. Valószínűleg a jogosultak számára automatikusan létrehozzák azt, és értesítik erről őket. Ezt követően már szabadon használhatják állampapírok vásárlására és eladására például akár az ügyfélkapus vagy azon keresztül létrehozott kódjaikkal, jelszavaikkal.

- Hirdetés -

AHOGY A KORÁBBI INTÉZKEDÉSEKNEK IS, FELTEHETŐEN AZ AUTOMATIKUS KINCSTÁRI SZÁMLANYITÁSNAK IS AZ A CÉLJA, HOGY A LAKOSSÁGOT MINÉL NAGYOBB MENNYISÉGBEN AZ ÁLLAMPAPÍRPIAC FELÉ TERELJÉK.

A papírok népszerűségét tekintve kétségkívül a Prémium Magyar Állampapír a magyar megtakarítók kedvence. Ahogy arról múltkor beszámoltunk, az éves átlagos infláció 17,7-17,9 közötti sávban mozoghat, így a PMÁP jövő évi hozama 18% felett is lehet.

- Hirdetés -
Világunkhttps://vilagunk.hu
A Vilagunk.hu-n keresztül naponta hozom el nektek azokat az érdekességeket, híreket és inspiráló tartalmakat, amik megmozgatják a fantáziát és gazdagítják a mindennapokat. Imádom a horoszkópok világát és mindig keresem a legújabb információkat, hogy Ti is érdekes és hasznos tartalmakat kaphassatok. Csatlakozzatok, fedezzük fel együtt a világot!

Friss bejegyzések

Ez is érdekelhet!