2022 október 2 vasárnap
KezdőlapEgészségKeményen bírálják az apukát, aki már két fogyatékkal élő babát nemzett, de...

Keményen bírálják az apukát, aki már két fogyatékkal élő babát nemzett, de újabbakat akar.

-

Ben egy apuka, aki a TikTok segítségével hívja fel a figyelmet a gyermekei szükségleteire. A 34 éves férfi dokumentálja a mindennapi életét, miközben a gyermekeit neveli. Két fia van, egy 6 éves autista és egy 17 hónapos Down-szindrómás.

Rengeteg gyűlölködő kommentet kap az interneten.

Ám ahelyett, hogy megtörnék őt, az apuka a dühét arra használja, hogy együttérzésre nevelje a többieket, akik ilyen megjegyzéseket írnak a videói alá.

“Évek óta foglalkozom ilyen jellegű dolgokkal. Különféle kampányokat indítottam, amelyek felhívják a figyelmet a fogyatékkal élőkre. Amikor megtudtuk, hogy fiam, Reggie Down-szindrómás, elkezdtem videókat közzétenni róla. Nagyon sok ember megkeresett, akik többet akartak tudni a dologról, mert ők is hasonló cipőben járnak…”

“Aztán bemutattam a fiamat, Henryt is, aki autista és számtalan kérdést kaptam az autizmussal kapcsolatban is. Arra gondoltam, hogy ha elkezdek többet posztolni az autizmusról és a Down-szindrómáról, segíthetek az embereknek. Nyilvánvalóan mindenki kíváncsi…”

Folyton azt kérdezik tőle, hogy:

“Miért akarsz újabb gyereket, ha mind fogyatékkal születik?”

Akár fogyatékkal élők, akár nem, Ben ragaszkodik hozzá, hogy ők a gyerekei és azért vannak, hogy szeressék őket. Szilárd meggyőződése, hogy ilyeneket csak tudatlan emberek írnak neki.

“Sokan úgy gondolják, hogy egy fogyatékkal élő embernek nincs miért élnie…”

“Valószínűleg, ha látnak egy Down-szindrómás gyereket, azt hiszik, a szüleinek egész életében gondoskodniuk kell majd róla. Nem bánom, ha a gyermekeim mindig velem lesznek. Nagyon örülnék neki.”

Mit gondoltok? Írjátok meg a véleményeteket kommentben!

Ezek is érdekelhetnek