Megváltozik a B kategóriás jogosítvány. Most már csak ezeket az autókat lehet vele vezetni…

Megosztás

- Hirdetés -

Változik a B-s jogsi! Csak ezeket az autókat lehet vezetni.

kep 2023 10 25 170904572 Megváltozik a B kategóriás jogosítvány. Most már csak ezeket az autókat lehet vele vezetni...

A KRESZ-módosítás értelmében csak olyan személygépkocsi vezetésére jogosító vezetői engedély, aminek hatósági nyilvántartásban feltüntetett teljesítménye meghaladja 300 kilowattot, csak olyan személynek adható, aki

Legalább öt éve rendelkezik személygépkocsi vezetésre jogosító vezetői engedéllyel

- Hirdetés -

Külön jogszabályban meghatározott pszichológiai alkalmassági követelményeknek megfelel

Külön jogszabályban meghatározott tanfolyamot elvégezte, és a vezető jártasságáról és magatartásáról vizsgát tett.

kep 2023 10 25 170933941 Megváltozik a B kategóriás jogosítvány. Most már csak ezeket az autókat lehet vele vezetni...

Ezek mellett a javaslat szerint nem adható vezetői engedély annak, akit közlekedési útvonal, jármű, üzemi berendezés vagy ezek tartozéka megrongálásával vagy megsemmisítésével, akadály létesítésével, közlekedési jelzés eltávolításával vagy megváltoztatásával, megtévesztő jelzéssel, közlekedő jármű vezetője ellen erőszak vagy fenyegetés alkalmazásával vagy más hasonló módon más vagy mások életének vagy testi épségének veszélyeztetése miatt jogerősen szabadságvesztésre ítéltek. Illetve szünetel az engedélye annak, akivel szemben a fenti közlekedési bűncselekmények gyanúja miatt büntetőeljárás van folyamatban a büntetőeljárás jogerős befejezéséig.

- Hirdetés -
kep 2023 10 25 170949680 Megváltozik a B kategóriás jogosítvány. Most már csak ezeket az autókat lehet vele vezetni...

Ágh Péter államtitkár szerint folyamatban van a KRESZ felülvizsgálata. Ebben belefoglaltatik az is, hogy a nagy teljesítményű gépjárművek helyzetét miként érdemes rendezni.

Úgy gondolom, hogy a technológiai fejlődés, az új közlekedési eszközök megjelenése, a közlekedési infrastruktúra – és az ehhez tartozó társadalmi szokások – olyan mértékben változtak, amelyet egy módosítás már nem tud hatékonyan kezelni: újat kell alkotni” – közölte a közlekedésért is felelős minisztérium államtitkára, ugyanakkor hozzátette, hogy a legfontosabb kérdésként a közlekedési kultúra megváltoztatásában látja.

- Hirdetés -
Világunkhttps://vilagunk.hu
A Vilagunk.hu-n keresztül naponta hozom el nektek azokat az érdekességeket, híreket és inspiráló tartalmakat, amik megmozgatják a fantáziát és gazdagítják a mindennapokat. Imádom a horoszkópok világát és mindig keresem a legújabb információkat, hogy Ti is érdekes és hasznos tartalmakat kaphassatok. Csatlakozzatok, fedezzük fel együtt a világot!

Friss bejegyzések

Ez is érdekelhet!