Milyen gyakran kell hajat mosni?! Íme az orvos tanácsa, hogy gyönyörű, egészséges hajad legyen:

- Hirdetés -

Hullik a hajad? Fénytelen? Nem szabad pánikba esni. Néhány egyszerű tipp és minden visszafordítható!

hajapolas Milyen gyakran kell hajat mosni?! Íme az orvos tanácsa, hogy gyönyörű, egészséges hajad legyen:

Átlagosan 100.000 hajszál van a fejünkön és teljesen természetes, ha ebből naponta 50-100-at elhullajtunk. Ennek a száma megemelkedhet, ha valakit komolyabb stressz ér. Érdemes odafigyelni a viszketésre, extrém korpásodásra vagy gyulladásra. Ezek mind további, erősebb hajhullást okozhatnak.

kep 2023 06 22 134320177 Milyen gyakran kell hajat mosni?! Íme az orvos tanácsa, hogy gyönyörű, egészséges hajad legyen:

Hormonok és genetikai tényezők is felelősek lehetnek a túlzott hajhullásért, amit néha nem tudunk befolyásolni. Szerencsére számunkra fontos a hajápolás kérdése is, hozzájárulhat a frizura állapotának javításához.

- Hirdetés -

Hogyan ápold a hajad?

Az orvosok szerint fontos kérdés, hogy milyen gyakran mosunk hajat. Nem szabad egy nap többször is megmosni. A hajmosás megfosztja a természetes olajoktól, amelyek védik. Alapvetően heti 2-3 alkalommal elég hajat mosni, de ennek a számát befolyásolhatják egyéb tényezők is. A megfelelő hőmérséklet kiválasztása is fontos. Ne mossunk túl magas hőmérsékleten.

kep 2023 06 22 134332305 Milyen gyakran kell hajat mosni?! Íme az orvos tanácsa, hogy gyönyörű, egészséges hajad legyen:

Gyakran hallani olyat is, hogy ha természetes fényű hajat szeretnénk, akkor hideg vízben mossuk meg. Ez nem igaz. A túl hideg és túl meleg vizet is kerülni kell.

Az étrend jelentősége a haj egészsége szempontjából

Fontos a megfelelő hidratálás és a kiegyensúlyozott étrend, amely tartalmazza a fehérjét, vasat, cinket és szelént, B-vitaminokat, C- és A-vitamint, omega-3 zsírsavakat.

- Hirdetés -
kep 2023 06 22 134342224 Milyen gyakran kell hajat mosni?! Íme az orvos tanácsa, hogy gyönyörű, egészséges hajad legyen:

Ha a gondos ápolás és a megfelelő diéta ellenére a hajhullás problémája továbbra is fennáll, érdemes orvoshoz fordulni, és kivizsgáltatni autoimmun betegségeket vagy hormonális problémákat.

- Hirdetés -
Világunkhttps://vilagunk.hu
A Vilagunk.hu-n keresztül naponta hozom el nektek azokat az érdekességeket, híreket és inspiráló tartalmakat, amik megmozgatják a fantáziát és gazdagítják a mindennapokat. Imádom a horoszkópok világát és mindig keresem a legújabb információkat, hogy Ti is érdekes és hasznos tartalmakat kaphassatok. Csatlakozzatok, fedezzük fel együtt a világot!

Friss bejegyzések

Ez is érdekelhet!